Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Čukarički 2:0 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Čukarički rezultatom 2:0 na stadionu ,,Rajko Mitić“ u okviru 26. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića ušli su veoma ofanzivno u meč, gosti su se dobro branili, ali je Zvezda uspela da slomi odbranu ,,Brđana“ i nastavi pobednički niz. Za naš tim golove su postigli El Fardu Ben i Aleksandar Katai iz jedanaesterca.  

Crvena zvezda – Čukarički 2:0 (0:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Danilo Grujić.

Strelci: Ben u 72. i Katai (iz jedanaesterca) u 87. minutu.

Žuti kartoni: Kanga, Degenek (Crvena zvezda), Ergelaš, Mijailović (Čukarički)

Crvena zvezda: Borjan, Petrović(od 46. Gobeljić), Degenek, Milunović, Rodić, Sanogo, Ivanić(od 83. Vukanović), Kanga(od 64. Nikolić), Ben, Gavrić(od 46. Katai), Pavkov(od 64. Srnić).

Rezerve: Popović, Pankov, Odada, Katai, Nikolić, Srnić, Gobeljić, Vukanović, Krstović.

Čukarički:  Petrović, Stevanović, Ostojić, Šapić, Kamenović, Docić(od 74. Lukić), Mijailović, Čolović(od 54. Vidosavljević), Egrelaš(od 54. Ćirković), Kovač, Jovanović(od 67. Rakonjac).

Rezerve: Belić, Tošić, Rakonjac, Baić, Vidosavljević, Tanasijević, Ćirković, Bosnić, Lukić.

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast preminulog muzičkog umetnika Sanje Ilića. Kompozitor je iskomponovao mnoga velika dela, a najlepše od svih za sve čije je srce crveno-belo je himna Crvene zvezde.

Od početka meča veći posed lopte su imali izabranici Dejana Stankovića. Crveno-beli su kružili oko gola Čukaričkog, a prvu veliku šansu imao je Gavrić u šestom minutu kada je sjajno prošao po levoj strani i ušao u kazneni prostor, ali njegov udarac je bio izblokiran. ,,Brđani“ su pokušali da iznenade Borjana u 13. minutu, Docić je gađao direktno iz kornera da ugrozi golmana Zvezde, ali je Gavrić sjajno intervenisao. Igrao se 15. minut kada je Ivanić uposlio Bena, koji je odlično prošao po desnoj strani, došao do peterca, ali njegov šut je završio iznad prečke. Ivanić je dva minuta kasnije, furiozno prošao po levoj strani i ušao u šesnaesterac ,,Brđana“, ali njegov udarac završio je pored desne stative.

Nastavili su crveno-beli da stvaraju šanse, stvorila se gužva u kaznenom prostoru Čukaričkog, pokušali su Ben, pa Pavkov, ali oba udarca naših igrača su bila izblokirana. U 25. minutu igrači gostujuće ekipe dobro su iskombinovali i našli se u šesneastercu Crvene zvezde, ali je Borjan majstorski pročitao nameru ,,Brđana“ i lako pokupio loptu. Igrao se 31. minut kada je Gavrić iskoristio svoju brzinu i lako prošao po levom boku, uposlio je Kangu, koji je šutirao iz prve, ali je defanzivac Čukaričkog u poslednjem trenutku izblokirao pokušaj Gabonca. Nekoliko minuta kasnije, gosti sa Banovog brda su zapretili iz kontre, ali je Degenek odlično odreagovao i izborio gol aut za naš tim. U poslednjih deset minuta meča Čukarički je uspeo da obori ritam i prenese igru na sredinu terena, tako da su oba tim otišli na pauzu bez postignutog pogotka.

Od starta drugog poluvremena Crvena zvezda se obrušila na Čukaričkog. Prvu veliku šansu crveno-beli su imali u 48. minutu, Rodić je centrirao sa leve strane, ali Benov pokušaj glavom je bio izblokiran. Samo nekoliko trenutaka kasnije, ponovo je naš tim zapretio sa leve strane Katai je ovaj put centrirao, Ben je šutirao iz prve, ali neprecizno preko gola. Gosti sa Banovog Brda pripretili su na drugoj strani, ali je Milunović sjajno odreagovao i otklonio opasnost. Katai je posle toga odlično istrčao kontra napad, šutirao je na gol Petrovića, ali nije bio precizan. Igrao se 63. minut kada je Kanga uputio udarac sa oko 30 metara, ali golman gostiju je odbranio pokušaj veznog igrača našeg tima.

Samo što je ušao u igru u 65. minutu, Nikolić je dobro pokušao, mogao je da se upiše u listu strelaca, ali je Petrović uspeo da sačuva mrežu u poslednjem trenutku. Igra se 72. minut, kada je Milunović dobro centrirao, Gobeljić petom uposlio Bena, a krilni napadač sa Komora lako predriblao golmana i pogodio za vođstvo Crvene zvezde (1:0). Na drugoj strani par minuta kasnije Rakonjac je pokušao glavom posle dobrog centaršuta Mijailovića, ali je kapiten Crveno-belih maestralno odbranio pokušaj igrača Čukaričkog. Tačku na meč stavio je Katai u 87. minutu sa bele tačke, jedanaesterac je skrivio Petrović jer je neoprezno startovao nad Benom. Poslednjih nekoliko minuta fudbaleri Crvene zvezde su primirli loptu i oborili temo igre. Naš tim sledeću utakmicu igra u četvrtak na stadion ,,Rajko Mitić“ protiv ekipe Mačve sa početkom od 19:10. 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama