Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Чукарички 2:0 (0:0)

Фудбалери Црвене звезде су савладали Чукарички резултатом 2:0 на стадиону ,,Рајко Митић“ у оквиру 26. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића ушли су веома офанзивно у меч, гости су се добро бранили, али је Звезда успела да сломи одбрану ,,Брђана“ и настави победнички низ. За наш тим голове су постигли Ел Фарду Бен и Александар Катаи из једанаестерца.  

Црвена звезда – Чукарички 2:0 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Данило Грујић.

Стрелци: Бен у 72. и Катаи (из једанаестерца) у 87. минуту.

Жути картони: Канга, Дегенек (Црвена звезда), Ергелаш, Мијаиловић (Чукарички)

Црвена звезда: Борјан, Петровић(од 46. Гобељић), Дегенек, Милуновић, Родић, Саного, Иванић(од 83. Вукановић), Канга(од 64. Николић), Бен, Гаврић(од 46. Катаи), Павков(од 64. Срнић).

Резерве: Поповић, Панков, Одада, Катаи, Николић, Срнић, Гобељић, Вукановић, Крстовић.

Чукарички:  Петровић, Стевановић, Остојић, Шапић, Каменовић, Доцић(од 74. Лукић), Мијаиловић, Чоловић(од 54. Видосављевић), Егрелаш(од 54. Ћирковић), Ковач, Јовановић(од 67. Ракоњац).

Резерве: Белић, Тошић, Ракоњац, Баић, Видосављевић, Танасијевић, Ћирковић, Боснић, Лукић.

Утакмица је почела минутом ћутања у част преминулог музичког уметника Сање Илића. Композитор је искомпоновао многа велика дела, а најлепше од свих за све чије је срце црвено-бело је химна Црвене звезде.

Од почетка меча већи посед лопте су имали изабраници Дејана Станковића. Црвено-бели су кружили око гола Чукаричког, а прву велику шансу имао је Гаврић у шестом минуту када је сјајно прошао по левој страни и ушао у казнени простор, али његов ударац је био изблокиран. ,,Брђани“ су покушали да изненаде Борјана у 13. минуту, Доцић је гађао директно из корнера да угрози голмана Звезде, али је Гаврић сјајно интервенисао. Играо се 15. минут када је Иванић упослио Бена, који је одлично прошао по десној страни, дошао до петерца, али његов шут је завршио изнад пречке. Иванић је два минута касније, фуриозно прошао по левој страни и ушао у шеснаестерац ,,Брђана“, али његов ударац завршио је поред десне стативе.

Наставили су црвено-бели да стварају шансе, створила се гужва у казненом простору Чукаричког, покушали су Бен, па Павков, али оба ударца наших играча су била изблокирана. У 25. минуту играчи гостујуће екипе добро су искомбиновали и нашли се у шеснеастерцу Црвене звезде, али је Борјан мајсторски прочитао намеру ,,Брђана“ и лако покупио лопту. Играо се 31. минут када је Гаврић искористио своју брзину и лако прошао по левом боку, упослио је Кангу, који је шутирао из прве, али је дефанзивац Чукаричког у последњем тренутку изблокирао покушај Габонца. Неколико минута касније, гости са Бановог брда су запретили из контре, али је Дегенек одлично одреаговао и изборио гол аут за наш тим. У последњих десет минута меча Чукарички је успео да обори ритам и пренесе игру на средину терена, тако да су оба тим отишли на паузу без постигнутог поготка.

Од старта другог полувремена Црвена звезда се обрушила на Чукаричког. Прву велику шансу црвено-бели су имали у 48. минуту, Родић је центрирао са леве стране, али Бенов покушај главом је био изблокиран. Само неколико тренутака касније, поново је наш тим запретио са леве стране Катаи је овај пут центрирао, Бен је шутирао из прве, али непрецизно преко гола. Гости са Бановог Брда припретили су на другој страни, али је Милуновић сјајно одреаговао и отклонио опасност. Катаи је после тога одлично истрчао контра напад, шутирао је на гол Петровића, али није био прецизан. Играо се 63. минут када је Канга упутио ударац са око 30 метара, али голман гостију је одбранио покушај везног играча нашег тима.

Само што је ушао у игру у 65. минуту, Николић је добро покушао, могао је да се упише у листу стрелаца, али је Петровић успео да сачува мрежу у последњем тренутку. Игра се 72. минут, када је Милуновић добро центрирао, Гобељић петом упослио Бена, а крилни нападач са Комора лако предриблао голмана и погодио за вођство Црвене звезде (1:0). На другој страни пар минута касније Ракоњац је покушао главом после доброг центаршута Мијаиловића, али је капитен Црвено-белих маестрално одбранио покушај играча Чукаричког. Тачку на меч ставио је Катаи у 87. минуту са беле тачке, једанаестерац је скривио Петровић јер је неопрезно стартовао над Беном. Последњих неколико минута фудбалери Црвене звезде су примирли лопту и оборили темо игре. Наш тим следећу утакмицу игра у четвртак на стадион ,,Рајко Митић“ против екипе Мачве са почетком од 19:10. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама