Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda ubedljiva protiv Taša 2000

U prvoj utakmici petog kola Prvenstva Srbije za vaterpolistkinje, Crvena zvezda je lako pobedila mladu ekipu Taša 2000 rezultatom 22:5 (8:0, 4:2, 7:1, 3:2) i tako stigla do novih bodova pred pauzu u šampionatu.

Zvezda je predvođena Andreom Gašić stekla veliku prednost već u prvom periodu, posle kojeg je vodila 8:0. Igračice Dragane Ivković su nastavile da uvećavaju prednost do 10:0, a potom je i Taš postigao dva gola preko Jovane Radonjić i Sare Buhe, te je na poluvremenu bilo 12:2.

Razigrale su se Tatjana Teodorović i Iva Lujić, pa su crveno-bele serijom od tri gola otvorile treći deo igre, a posle pogotka Anastasije Koreni, nastavile su da tresu mrežu Taša, do najubedljivijih 22:3, a u završnici je Radonjić postigla još dva gola.

Najubedljivija je bila Teodorović sa šest golova, Iva Lujić je postigla pet, a Gašić četiri. Jana Lujić, Jovana Todorovski i Sesilija Diaz Mesa su se po dva puta upisale u listu strelaca, a Jelena Šarac je dodala jedan pogodak. Kod Taša je trostruki strelac bila Jovana Radonjić, dok su Buha i Koreni dodale po jedan.

Meč su propustile Dijana Milovanović, Tara Pejčić, Milica Zelić i Hristina Ilić.

TAŠ 2000 – CRVENA ZVEZDA 5:22 (0:8, 2:4, 1:7, 2:3)

Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Bez gledalacaSudije: Đorđević i Radovanović. Isključenja: Taš 2000 3, Crvena zvezda 3. Peterci: Crvena zvezda 3(3).

TAŠ 2000: Ivković, Bogosavljević, Koreni 1, Stevanović, Marinković, Todorović, Buha 1, Radonjić 3, Spahić, Lazović, N. Milenković, Jelenić, M. Milenković, Janković, Klikovac. Trener: Filipić.

CRVENA ZVEZDA: Karličić, J. Lujić 2, Teodorović 6, I. Lujić 5, Miljković, Todorovski 2, Šarac 1, Mesa 2, Gašić 4, Antanasijević. Trener: Ivković.

Izvor:SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama