Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Маракана нам даје посебну енергију

Фудбалери Црвене звезде сутра од 19 часова и 15 минута одмериће снаге са трећепласираном екипом на табели Суперлиге Србије, екипом Чукаричког у оквиру 26. кола националног првенства, а шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред овај дуел и истакао да наш тим очекује тежак меч.

– Чукарички је у одличној форми, то потврђују у последње време, посебно на задњим утакмицама против коректних противника показали су да играју леп фудбал, да су у такмичарском ритму и да су се лепо „наместили“. Немају шта да изгубе, сигурно ће доћи овде са намером да нас изненаде. Ми смо већ у озбиљној серији утакмица, где само одмарамо и играмо. Сустигли су нас проблеми када је корона вирус у питању, Фалћинели и Фалко су ван строја, такође Ераковић није са тимом. Морамо да сузбијемо редове до 20. марта и утакмице коју ћемо одиграти против Младости из Лучана, а затим ћемо имати један леп одмор од четири или пет дана да приведемо сезону крају онако како Црвена звезда заслужује. Што се тиче утакмице против Чукаручког очекујем тежак меч –истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Шеф стручног штаба нашег тима поручио је да је умор добар показатељ и потврда да су црвено-бели момци на високом нивоу.

– Бакајоко се полако враћа, имао је повреду колена, међутим већ за пар дана ће бити прикључен групи. Остали играчи су спремни, на страну умор који се сасвим сигурно осећа. Покушавам све то да им представим на други начин, играју, уморни су, али то је зато што су добри, зато што клуб, тренер, саиграчи верују у њих. Биће времена за одмор, трудим се да им објасним да је каријера веома кратка, имао сам прилику да осетим то на својој кожи. Нисам се ни окренуо, а већ је пролетело. На њима је да уживају у овим моментима, да раде доста на себи, нарочито на опоравку, тренингу и превенцији. Тренутно немамо већих проблема, осим стандардних ствари које могу да се десе у овим тренуцима када је и корона присутна.

Осврнуо се Дејан Станковић и на могуће проблеме приликом састављања тима због повреде Ераковића и правила о бонус играчима.

– Повреда Ераковића је мало пореметила наше планове и ротације којима смо тежили, али моји момци су професионалци, са њима увек може да се поприча о томе да ли ће неко да почне или ће ући са клупе. Прихватили су целокупну ситуацију, градимо тим на томе да је небитно да ли играо минут или деведесет, битно је када играш да даш свој максимум и да екипа и резултат не трпи.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о капитену Чукаричког, Марку Доцићу, који је доживео тежу повреду у првој утакмици ова два тима одиграној у септембру прошле године.

– Као екипа су добри, драго ми је што се Доцић вратио на терен, овом приликом бих хтео да га поздравим и да му честитам, јер је стегао зубе. Чули смо се после његове повреде, пожелео сам му пуно среће у опоравку и да се што јачи на терен, што је он и учинио. Његова нога је велика претња за Црвену звезду.

Истакао је Дејан Станковић да чињеница да се игра на Маракани много значи првотимцима Црвене звезде, не само због терена, него и због енергије која влада на нашем стадиону.

– Маракана је наша кућа, енергију коју има Маракана нема нико. На нашу жалост је празна, међутим  поред тога квалитет терена игра озбиљну улогу што се тиче наше игре.

Некадашњи капитен Црвене звезде поручио је да не размишља унапред и да је сконцентрисан само на наредног противника.

– Полако спремамо утакмицу за утакмицу. Прво да успешно стигнемо до одмора и репрезентативне паузе па ћемо онда полако да сумирамо све и да се спремамо за завршни део првенства. Не волим да размишљам унапред, нити да стварам математику, волим да будем реалан, јер само реалан могу да пренесем праву ситуацију мојим играчима. Не желим да стварам филмове и правим сценарије, него да се бавим садашњошћу, оним што нас чека данас, сутра, а полако ћемо сумирати резултате на крају.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег тима и на позив Гајића за репрезентацију Србије.

– Гајић то заслужује, ја сам се потрудио да им покажем како треба да се односе пре свега сами према себи, будући да сигурно имају квалитет чим носе дрес Црвене звезде. Не може неко случајно да носи црвено-бели дрес, само је било потребно да поврати самопоуздање у себе. Има много момака који су се 200 посто подигли, као јединке и као група. Гајићу честитам на позиву, жао ми је што Милуновић није добио позив, мислим да је озбиљан лидер на терену, међутим има времена.

Говорио је Дејан Станковић и о све бољим издањима Милана Павкова.

– Павков је млад момак има 27 година, имали смо разговор, волим да будем директан и да кажем шта мислим и у чему је проблем, после тога је све на играчу, или жели или не. Мислим да је прерано за њега да спусти кофер и да каже ја сам нешто направио, од заслуга не може да се живи у фудбалу, може један кратак период. Сваки дан је прилика за ново доказивање, поготово када играш у једном великом клубу и када играш на много фронтова, нема задовољавања, мораш из дана у дан да се показујеш и да се доказујеш. Он је онај прави, шпиц кога свако жели, то је Павков и то је деветка Звезде – закључио је шеф стручног штаба Дејан Станковић. 

Извор:ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама