Hokej Hokej/Izveštaji

Opomena pred plej of: Zvezda na penale pobedila Vojvodinu

SKHL Crvena zvezda

Kada pročitate da su hokejaši Crvene zvezde savladali Vojvodinu samo sa 2:1 i to tek nakon izvođenja penala, verovatno ne biste verovali da se radi o utakmici hokeja na ledu. U svim dosadašnjim duelima Crvena zvezda je bila ubedljiva i lagano je pobeđivala ekipu Vojvodine. I večeras je sve izgledalo da će biti tako, ali su se naši oklopnici po prilično ispromašivali i dozvolili gostima da doslovno u zadnjim sekundama meča izbore produžetke i penale. 

SKHL Crvena zvezda – HK Vojvodina 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0)

Zvezda je odlično odigrala prvi period ovog meča, ali jednostavno nije uspela da u potpunosti materijalizuje prednost koju je ostvarila na ledu. napadali su naši oklopnici, opsedali gol Vojvodine, ali pak jednostavno nije hteo u mrežu gostiju. Gosti su nekoliko puta pokušali da priprete, ali to je bilo sve što su uspeli da pokažu u ovom periodu. Uglavnom se sve odvojalo na trećini Vojvodine, a golman gostiju, Padalista, je dobro branio, ali i imao sreće što su Zvezdini hokejaši bili neprecizni. Ipak, da pravda bude zadovoljena, naši oklopnici su postigli pogodak. Igrao se 15 minut kada je Pavle Podunavac (asistencija Brlušanin-Leštarić) odličnim udarcem zatresao mrežu gostiju za 1:0.

Ni drugi period se nije razlikovao od prvog, iako je Vojvodina pokazala malo više agresivnosti i želje nego li u prvom delu meča. Ipak, veći deo ove trećine hokejaši Crvene zvezde i Vojvodine su proveli pred golom gostiju. Pucali su Zvezdini oklopnici iz svih mogućih pozicija, ali mreža golmana Padaliste se nije zatresla, pa je rezultat u vom periodu bio 0:0.

I treći period je u većem delu bio ista priča kao i prva dva perioda ovog meča, ali Zvezdi de sefinitivno obila o glavu neefikasnost i silne propuštene prilike. Pred sam kraj meča Vojvodina je imala igrača više, pa su gosti izveli golmana i igrali 6 na 4. Bukvalno na 2,8 sekunde do kraja udarcem sa skoro plave linije, Vojvodina je došla do izjednačenja 1:1 (Radosavljević), pa se ušlo u produžetke.

U produžecima nije bilo pogodaka, pa se pristupilo penal seriji. Jedini pogodak, i to zaista majstorski, postigao je Lazar Leštarić. On je krenuo ka golu Padaliste i napravio takve finte da je doslovno golmana Vojvodine “poslao po burek”, a onda pak smestio u prazan gol. Tako je Zvezda došla do zaslužene pobede od 2:1.

Crvena zvezda je večeras nastupila u sledećem sastavu: Ranković, Mitić, Anić, Podunavac, Brkušanin, Kerezović, Leštarić, Novaković, Španjević, Cvik, Sabadoš, Janković, Gvozdenović, Ristić, Anđelković, Vojinović, Mitrović. 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama