Хокеј Хокеј/Извештаји

Опомена пред плеј оф: Звезда на пенале победила Војводину

СКХЛ Црвена звезда

Када прочитате да су хокејаши Црвене звезде савладали Војводину само са 2:1 и то тек након извођења пенала, вероватно не бисте веровали да се ради о утакмици хокеја на леду. У свим досадашњим дуелима Црвена звезда је била убедљива и лагано је побеђивала екипу Војводине. И вечерас је све изгледало да ће бити тако, али су се наши оклопници по прилично испромашивали и дозволили гостима да дословно у задњим секундама меча изборе продужетке и пенале. 

СКХЛ Црвена звезда – ХК Војводина 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0)

Звезда је одлично одиграла први период овог меча, али једноставно није успела да у потпуности материјализује предност коју је остварила на леду. нападали су наши оклопници, опседали гол Војводине, али пак једноставно није хтео у мрежу гостију. Гости су неколико пута покушали да припрете, али то је било све што су успели да покажу у овом периоду. Углавном се све одвојало на трећини Војводине, а голман гостију, Падалиста, је добро бранио, али и имао среће што су Звездини хокејаши били непрецизни. Ипак, да правда буде задовољена, наши оклопници су постигли погодак. Играо се 15 минут када је Павле Подунавац (асистенција Брлушанин-Лештарић) одличним ударцем затресао мрежу гостију за 1:0.

Ни други период се није разликовао од првог, иако је Војводина показала мало више агресивности и жеље него ли у првом делу меча. Ипак, већи део ове трећине хокејаши Црвене звезде и Војводине су провели пред голом гостију. Пуцали су Звездини оклопници из свих могућих позиција, али мрежа голмана Падалисте се није затресла, па је резултат у вом периоду био 0:0.

И трећи период је у већем делу био иста прича као и прва два периода овог меча, али Звезди де сефинитивно обила о главу неефикасност и силне пропуштене прилике. Пред сам крај меча Војводина је имала играча више, па су гости извели голмана и играли 6 на 4. Буквално на 2,8 секунде до краја ударцем са скоро плаве линије, Војводина је дошла до изједначења 1:1 (Радосављевић), па се ушло у продужетке.

У продужецима није било погодака, па се приступило пенал серији. Једини погодак, и то заиста мајсторски, постигао је Лазар Лештарић. Он је кренуо ка голу Падалисте и направио такве финте да је дословно голмана Војводине “послао по бурек”, а онда пак сместио у празан гол. Тако је Звезда дошла до заслужене победе од 2:1.

Црвена звезда је вечерас наступила у следећем саставу: Ранковић, Митић, Анић, Подунавац, Бркушанин, Керезовић, Лештарић, Новаковић, Шпањевић, Цвик, Сабадош, Јанковић, Гвозденовић, Ристић, Анђелковић, Војиновић, Митровић. 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама