Fudbal Fudbal/Vesti

Zvezda u kandžama “neznanog junaka”, a klub ćuti

Fudbalskom klubu Crvena zvezda preti kazna od strane UEFA. Da li će ona biti drakonska ili samo novčana, to još uvek ne zna niko, ali ozbiljne optužbe su pred našim klubom.

Naime, svi se sećate da je na utakmici 1/16 finala Lige Evrope, između Crvene zvezde i Milana, igrač Milana, Zlatan Ibrahimović, bio vređan od strane “neznanog junaka” koji je dobio pozivnicu da sedi u loži stadiona “Rajko Mitić”. Da stvar bude gora, neko ko ga je snimao (da li neko njemu blizak ili ne) objavio ej sve to putem druđtvenih mreža, pa je naravno, kako to obično biva, sve došlo na tapet UEFA-e kojoj su takve stvari “zicer” za klubove poput Crvene zvezde.

Ni u prošlosti Zvezda nije bila miljenik čelnika UEFA-e, pa će teško to biti i ovaj put. Jedino što nam je ostalo jeste da molimo Boga da kazna ne bude izbacivanje iz evropskih takmičenja. Sve ostalo bi se nekako i podnelo.

Ali ono što zabrinjava je to da klub i dalje ćuti. Naime, odmah posle tog incidenta (kada je dospeo u javnost), klub se javno oglasio i rekao da će pronaći vinovnika tog nemilog događaja, te da će se znati o kome se radi. Ali to se još uvek nije desilo. Među navijačima postoje nagađanja ko bi to mogao da bude, ali da sada ne ulazimo u pogađanja i upiranja prsta bez dokaza. Ono što bi moralo da se desi jeste da klub izađe i jasno i glasno kaže ko je taj junoša koji je Zvezdi načinio štetu i da se takvoj personi, od strane kluba, zabrani pristup našem stadionu. I ne samo to, nego toj istoj personi klub treba da ispostavi sve troškove te kezne, pa neka se zapita da li će ikada više u životu da uradi nešto slično.

Ali, to će se teško desiti kada znamo da nedodirljivi (oni koji su politički podobni, ili ako se radi o rodbinskoj ili nekoj drugoj bliskoj vezi) ne smeju da dođu na tapet, niti smeju da budu prozivani. I šta? Na kraju će ispaštati klub, kao i navijači (ako se i kada ponovo dozvoli dolazak na stadione).

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama