Фудбал Фудбал/Вести

Звезда у канџама “незнаног јунака”, а клуб ћути

Фудбалском клубу Црвена звезда прети казна од стране УЕФА. Да ли ће она бити драконска или само новчана, то још увек не зна нико, али озбиљне оптужбе су пред нашим клубом.

Наиме, сви се сећате да је на утакмици 1/16 финала Лиге Европе, између Црвене звезде и Милана, играч Милана, Златан Ибрахимовић, био вређан од стране “незнаног јунака” који је добио позивницу да седи у ложи стадиона “Рајко Митић”. Да ствар буде гора, неко ко га је снимао (да ли неко њему близак или не) објавио еј све то путем друђтвених мрежа, па је наравно, како то обично бива, све дошло на тапет УЕФА-е којој су такве ствари “зицер” за клубове попут Црвене звезде.

Ни у прошлости Звезда није била миљеник челника УЕФА-е, па ће тешко то бити и овај пут. Једино што нам је остало јесте да молимо Бога да казна не буде избацивање из европских такмичења. Све остало би се некако и поднело.

Али оно што забрињава је то да клуб и даље ћути. Наиме, одмах после тог инцидента (када је доспео у јавност), клуб се јавно огласио и рекао да ће пронаћи виновника тог немилог догађаја, те да ће се знати о коме се ради. Али то се још увек није десило. Међу навијачима постоје нагађања ко би то могао да буде, али да сада не улазимо у погађања и упирања прста без доказа. Оно што би морало да се деси јесте да клуб изађе и јасно и гласно каже ко је тај јуноша који је Звезди начинио штету и да се таквој персони, од стране клуба, забрани приступ нашем стадиону. И не само то, него тој истој персони клуб треба да испостави све трошкове те кезне, па нека се запита да ли ће икада више у животу да уради нешто слично.

Али, то ће се тешко десити када знамо да недодирљиви (они који су политички подобни, или ако се ради о родбинској или некој другој блиској вези) не смеју да дођу на тапет, нити смеју да буду прозивани. И шта? На крају ће испаштати клуб, као и навијачи (ако се и када поново дозволи долазак на стадионе).

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама