Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda puno grešila, Olimpijakos to iskusno kaznio

Foto: Euroleague.com

Još jedan poraz Crvene zvezde u Evroligi. Ovaj put od naši košarkaši su poraženi kao gosti od ekipe Olimpijakosa. Iako su u određenim trenucima pružili dobar otpor, pa čak i vodili u trećem periodu, beogradski crveno-beli su opet ispoljili neke slabosti koje su ih na kraju odvele u ubedljiv poraz.

Olimpijakos – Crvena zvezda  94:79 (30:19, 23:29, 22:19, 19:12)

S obzirom kakva je bila prva četvrtina, prvo poluvreme se dosta dobro završilo za Crvenu zvezdu. U prvom periodu naši košarkaši primili su čak 30 poena i nisu skoro ništa mogli da odbrane. Sa druge strane igrači Olimpijakosa su pokupili skoro sve lopte u napadu i uspešno ih koristili, pa su na prvi odmor otišli sa 11 poena prednosti – 30:19.

Ipak, u drugoj četvrtini mnogo bolje izdanje beogradskih crveno-belih. Iako je većim delom tog perioda prednost domaćina iznosila 9 poena, Zvezda je igrala mnogo bolje i na kraju to uspela da kruniše sigurnim poenima u napadu, a u tome je posebno prednjačio Marko Simonović sa svoje tri trojke (3/3) i 11 poena na svom kontu, pa je tako ova četvrtina završena prednošću Olimpijakosa 53:48.

Crvena zvezda je odlično počela treći period, pa je trojkom Lazića drugi put povela u ovom meču 58:59. Ipak, domaćin vraća trojku ali odlični Hol proigrava Noka za 61:61. Svojom četvrtom trojkom Simonović opet dovodi Zvezdu u vodstvo 63:64. I umesto da iskoriste neke svoje prilike i pređu i ubedljivije vodstvo, naši igrači prave određene greške koje Olimpijakos dovode u vodstvo od 72:67 na 1:13 do kraja perioda. Radonjić je pozvao tajm aut, ali do kraja ovog perioda Zvezda nije uradila apsolutno ništa, pa se u zadnju četvrtinu ušlo sa rezultatom 75:67.

Poslednju četvrtinu Zvezda je definitivno mogla da odigra mnogo bolje, ali su naši košarkaši opet ispoljili neke boljke, posebno u polju napada. nekako se stvara utisak da kada dođe ta poslednja četvrtina i kada treba osmisliti pametniji napad, naši košarkaši kao da upadnu u neki vakum prostor i prosto se u svemu tome izgube, te dozvole protivniku da odnese pobedu. Naravno, Olimpijakos tu priliku nije propustio, pa je na kraju došao do sigurne pobede 94:79.

Najbolji igrač u utakmici protiv Olimpijakosa

View Results

Loading ... Loading ...

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama