Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда пуно грешила, Олимпијакос то искусно казнио

Фото: Euroleague.com

Још један пораз Црвене звезде у Евролиги. Овај пут од наши кошаркаши су поражени као гости од екипе Олимпијакоса. Иако су у одређеним тренуцима пружили добар отпор, па чак и водили у трећем периоду, београдски црвено-бели су опет испољили неке слабости које су их на крају одвеле у убедљив пораз.

Олимпијакос – Црвена звезда  94:79 (30:19, 23:29, 22:19, 19:12)

С обзиром каква је била прва четвртина, прво полувреме се доста добро завршило за Црвену звезду. У првом периоду наши кошаркаши примили су чак 30 поена и нису скоро ништа могли да одбране. Са друге стране играчи Олимпијакоса су покупили скоро све лопте у нападу и успешно их користили, па су на први одмор отишли са 11 поена предности – 30:19.

Ипак, у другој четвртини много боље издање београдских црвено-белих. Иако је већим делом тог периода предност домаћина износила 9 поена, Звезда је играла много боље и на крају то успела да крунише сигурним поенима у нападу, а у томе је посебно предњачио Марко Симоновић са своје три тројке (3/3) и 11 поена на свом конту, па је тако ова четвртина завршена предношћу Олимпијакоса 53:48.

Црвена звезда је одлично почела трећи период, па је тројком Лазића други пут повела у овом мечу 58:59. Ипак, домаћин враћа тројку али одлични Хол проиграва Нока за 61:61. Својом четвртом тројком Симоновић опет доводи Звезду у водство 63:64. И уместо да искористе неке своје прилике и пређу и убедљивије водство, наши играчи праве одређене грешке које Олимпијакос доводе у водство од 72:67 на 1:13 до краја периода. Радоњић је позвао тајм аут, али до краја овог периода Звезда није урадила апсолутно ништа, па се у задњу четвртину ушло са резултатом 75:67.

Последњу четвртину Звезда је дефинитивно могла да одигра много боље, али су наши кошаркаши опет испољили неке бољке, посебно у пољу напада. некако се ствара утисак да када дође та последња четвртина и када треба осмислити паметнији напад, наши кошаркаши као да упадну у неки вакум простор и просто се у свему томе изгубе, те дозволе противнику да однесе победу. Наравно, Олимпијакос ту прилику није пропустио, па је на крају дошао до сигурне победе 94:79.

Најбољи играч у утакмици против Олимпијакоса

View Results

Loading ... Loading ...

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама