Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda u derbiju pobedila Vojvodinu

U derbiju četvrtog kola Prvenstva Srbije za vaterpolistkinje, Crvena zvezda je pobedila Vojvodinu rezultatom 10:9 i tako stigla do trećeg trijumfa. Posle četiri odigrana kola Crvena zvezda, Vojvodina, Palilula i Taš 2000 imaju skor od tri pobede i jednog poraza, pa je izvesno da nas očekuje zanimljivo takmičenje i borba za titulu.

Vojvodina je bila favorit u Beogradu s obzirom na nešto iskusniju ekipu i sigurne pobede protiv crveno-belih u Kupu Srbije. Međutim, Zvezda je sjajno otvorila meč, vodila je 4:0 i održavala je razliku do sredine četvrtog perioda, kada su Novosađanke prišle na 9:8. Tada je kapiten Zvezde, Hristina Ilić, postigla svoj četvrti gol i rešila pitanje pobednika. Pored Ilić, efikasna je bila i Kubanka, Sesilija Diaz Mesa, sa tri gola.

Dragana Ivković je imala razloga za zadovoljstvo:

Čestitam devojkama na prikazanoj igri. Pokazale su u ovom meču da mogu sa svima da igraju. Ovo je početak takmičenja i sa te strane ovaj meč ne znači mnogo, ali sa druge devojkama puno znači da vide da mogu. Imamo još puno da radimo, da neke stvari promenimo i unapredimo. Ima još puno da se igra i ne smemo da se opustimo – rekla je Ivković, a prenosi sajt ŽVK Crvena zvezda.

Izvor: Vaterpolovesti

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama