Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда у дербију победила Војводину

У дербију четвртог кола Првенства Србије за ватерполисткиње, Црвена звезда је победила Војводину резултатом 10:9 и тако стигла до трећег тријумфа. После четири одиграна кола Црвена звезда, Војводина, Палилула и Таш 2000 имају скор од три победе и једног пораза, па је извесно да нас очекује занимљиво такмичење и борба за титулу.

Војводина је била фаворит у Београду с обзиром на нешто искуснију екипу и сигурне победе против црвено-белих у Купу Србије. Међутим, Звезда је сјајно отворила меч, водила је 4:0 и одржавала је разлику до средине четвртог периода, када су Новосађанке пришле на 9:8. Тада је капитен Звезде, Христина Илић, постигла свој четврти гол и решила питање победника. Поред Илић, ефикасна је била и Кубанка, Сесилија Диаз Меса, са три гола.

Драгана Ивковић је имала разлога за задовољство:

Честитам девојкама на приказаној игри. Показале су у овом мечу да могу са свима да играју. Ово је почетак такмичења и са те стране овај меч не значи много, али са друге девојкама пуно значи да виде да могу. Имамо још пуно да радимо, да неке ствари променимо и унапредимо. Има још пуно да се игра и не смемо да се опустимо – рекла је Ивковић, а преноси сајт ЖВК Црвена звезда.

Извор: Ватерполовести

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама