Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Crvena zvezda – Kikinda 32:29 (15:14)

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Kikindu Grindeks u okviru prve utakmice 1.kola plej-auta ARKUS lige, u „Šumicama“ – 32:29 (15:14).

Jasna je bila kalkulacija Crvene zvezde u večerašnjem duelu: pobeda. Nema prava na kiks posle neuspeha u mečevima za plej-of, tako su izabranici Žikice Milosavljevića i ušli u meč protiv ekipe koja je bila prvi protivnik kojeg je Milosavljević savladao na klupi svog kluba.

Zvezda otvorila meč golovima Bogojevića i Miloševića, da bi Milošević sa još dva gola, uz pogotke Horvata i Majesa, doneo Zvezdi 7:3 u 10.minutu. Tubić i povratnik Lisica su predvodili Kikinđane do serije 3:0, koja im je obezbedila povratak u meč, a do finiša smo videli igru gol za gol. Veliki peh je zadesio Crvenu zvezdu i golmana Jelića, koji je zbog povrede zgloba morao da napusti teren, što je malo poremetilo Zvezdine redove, a Kikinda preko Komareka sa krila u 25.minuta stigla i vođstva – 11:12. Ipak, Mirko Đurović je bio mirne ruke i sa dva gola doneo Zvezdi 15:14 pred odmor.

Serija Đurovića se nastavila i na startu drugog poluvremena, da bi zajedničkim snagama Zvezdin srednji bek i Aleksa Milošević doneli 20:16 u 34.minutu. Očekivalo se da posle gola Ivana Horvata za 24:19 Zvezda odvede utakmicu u „mirnu luku“, ali je ponovo Kikinda uspela da se vrati u igru serijom od četiri vezana pogotka, kombinovanim golovima Lisice i Vrgovića za 25:24. Odgovornost je preuzeo Ivan Horvat koji je održavao Zvezdu u vođstvu, da bi Đurović i Rogan svojim prvim golom doneli 30:27 pred ulazak u poslednji minut. U poslednjem minutu, Horvat je sa dva gola potvrdio pobedu i završio meč veoma efektnim sedmercem za 32:29.

Ivan Horvat najefikasniji sa 10 golova, Đurović je pogodio šest puta, a igrač utakmice Aleksa Milošević pet.

Matematika je jasna, Zvezda pobedama ne mora da gleda šta će ostali protivnici uraditi, a naredni je ekipa Crvenke.

CRVENA ZVEZDA – KIKINDA 32:29 (15:14)

Beograd, hala: SC „Šumice“. Bez gledalacaSudije: Goran Kovač (Kosovska Mitrovica) i Srđan Milosavljević (Zvečan). Isključenja: Crvena zvezda 8, Kikinda 8 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 7(5), Kikinda 5(4).

CRVENA ZVEZDA: Đurović 6, Horvat 10(4), Stevović, Todorović 1, Milošević 5, Milunović, Jović, Majes 3, Rajičević 1, Jelić, Popović, Matičić 3(1), Blagojević, Breti, Bogojević 2, Rogan 1. Trener: Žikica Milosavljević

KIKINDA: Knežević, Gamber 2, Tubić 3, Marinković 5, Dukatarov, Lisica 7(3), Golić, Kenjalo 2, Miškov, Stanković, Vrgović 5, Panić, Prodanović, Komarek 5(1), Markuš. Trener: Vladimir Mitreski

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama