Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda nemoćna u Vitoriji

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su još jedan poraz u Evroligi. Ovog puta su poraženi u Vitoriji, od ekipe Baskonije, ubedljivo sa čak 20 rzlike – 87:67 (21:16, 27:11, 18:21, 21:19).

Iako su u ovom meču bili jači za Kori Voldena, Zvezdini košarkaši nisu bili raspoloženi u večerašnjem meču, pa je ekipa Baskonije zasluženo slavila.
Očito da su se puleni Dejana Radonjića istrošili u nekim prethodnim duelima, pa su u prvom poluvremenu pružili izuzetno lošu partiju, posebno u napadu i na odmor otišli sa samo 27 poena na svom kontu.

Već u drugom poluvremenu stvari su izgledale malo bolje za crveno-bele, ali kada bi uspeli da se približe domaćinima, opet bi usledio pad koji su igrači Baskonije koristili i uspevali da vrate prednost na 20 poena razlike.
Dobru partiju u našim redovima pružio je Aleksa Uskoković (8 poena, 2 skoka i 3 asistencije) koji sve više pokazuje da se na njega treba ozbiljno računati. iako je bio najefikasniji, Džordan Lojd (14 poena) je imao loše procente šuta – 2/6 i za dva i za tri poena. Kori Volden je na ovom meču postigao 10 poena sa šutom 4/4 za dva, ali i 0/3 za tri poena. Ipak, verujemo da će i Lojd i Volden u nekim narednim mečevima namestiti ruku te da će ponovo biti na visini zadatka kada se tiče njihovih šuterskih sposobnosti.

Crvena zvezda: Volden 10, Lojd 14, Uskoković 8, Vujičić, Davidovac 8, Lazić, Radanov, Dobrić 9, Simonović 3, Kuridža 6, Simanić, Kuzmić 9. 

Najbolji igrač u meču protiv Baskonije

View Results

Loading ... Loading ...

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama