Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda dominirala u Milanu, ali joj sreća okrenula leđa

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u 1/8 finala Lige Evrope. Oni su večeras na San Siru remizirali sa ekipom Milana 1:1, ali pošto je prvi meč u Beogradu završen takođe nerešeno (2;2), Milan se plasirao dalje zbog gola više kojeg je postigao u prvom meču na gostovanju.

Odigrala je četa Dejana Stankovića jedan odličan meč u Milanu. Osim u nekoliko navrata, može se reći da su crveno-beli odigrali bez greške.

Ipak, meč nije krenuo dobro za naše fudbalere jer je Gobeljić već u 9. minutu skrivio jedanaesterac, a Kesi je izveo najstrožu kaznu za vodstvo Milana od 1:0. Posle toga Zvezda preuzima inicijativu i zaista je bilo milina gledati kako se Milan brani na svom terenu. Prvu šansu tj. gol crveno-belih sudija je poništio jer je Pankov igrao rukom, a u 22. minutu Ben pogađa prečku iz slobodnog udarca. Ipak, crveno-beli su nastavili da dominiraju, pa je nakon odličnog pasa Ivanića Ben pogodio za 1:1 (24. minut).

I u drugom poluvremenu Zvezda je bila bolji takmac. Imao je Milan neke prilike, ali su naši igrači stalno kidisali ka golu Donarume. Ipak, sreća je okrenula leđa našoj ekipi, posebno u 69. minutu kada je Gobeljić promašio stopostotnu priliku za našu ekipu. Nedugo nakon toga isti igrač dobija drugi žuti karton i Zvezda ostaje sa 10 igrača na terenu. Ali ni to nije sprečilo izabranike Dejana Stankovića da pokušavaju da postignu pobedonosni pogodak, a najbliži tome bio je rekovalescent Aleksandar Katai, koji je u 82. minutu šutirao, ali mreža domaćina se nije zatresla, pa su i pored odlične igre naši igrači ostali bez plasmana u naredno kolo.

Stadion: “San Siro”, Milano. 
 
Sudija: Hesus Manzano (Španija). 
 
Strelci: Kesi u 9. minutu (iz jedanaesterca) za Milan, a Ben u 24. minutu za Crvenu zvezdu. 
 
Žuti kartoni: Ibrahimović (Milan), Gobeljić, Srnić (Crvena zvezda). 
 
Crveni karton: Gobeljić (Crvena zvezda). 
 
Milan: Đ. Donaruma, Kalabrija (od 65. Ernandez), Romanjoli, Tomori, Dalo, Meite, Kesi, Krunić (od 46. Rebić), Čalhanoglu, Kastiljeho (od 65. Salemakers), Leao (od 46. Ibrahimović). 
 
Rezerve: Tatarušanu, A. Donaruma, Tonali, Ibrahimović, Rebić, Ernandez, Kalulu, Diaz, Kjer, Salemakers, Gabia. 
 
Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Sanogo, Degenek, Gobeljić, Srnić (od 46. Petrović), Kanga (od 69. Katai), Ivanić (od 84. Nikolić), Ben (od 69. Falko), Falćineli (od 72. Pavkov). 
 
Rezerve: Popović, Ćopić, Petrović, Nikolić, Katai, Falko, Gavrić, Vukanović, Pavkov, Krstović. 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama