Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда доминирала у Милану, али јој срећа окренула леђа

Фудбалери Црвене звезде нису успели да се пласирају у 1/8 финала Лиге Европе. Они су вечерас на Сан Сиру ремизирали са екипом Милана 1:1, али пошто је први меч у Београду завршен такође нерешено (2;2), Милан се пласирао даље због гола више којег је постигао у првом мечу на гостовању.

Одиграла је чета Дејана Станковића један одличан меч у Милану. Осим у неколико наврата, може се рећи да су црвено-бели одиграли без грешке.

Ипак, меч није кренуо добро за наше фудбалере јер је Гобељић већ у 9. минуту скривио једанаестерац, а Кеси је извео најстрожу казну за водство Милана од 1:0. После тога Звезда преузима иницијативу и заиста је било милина гледати како се Милан брани на свом терену. Прву шансу тј. гол црвено-белих судија је поништио јер је Панков играо руком, а у 22. минуту Бен погађа пречку из слободног ударца. Ипак, црвено-бели су наставили да доминирају, па је након одличног паса Иванића Бен погодио за 1:1 (24. минут).

И у другом полувремену Звезда је била бољи такмац. Имао је Милан неке прилике, али су наши играчи стално кидисали ка голу Донаруме. Ипак, срећа је окренула леђа нашој екипи, посебно у 69. минуту када је Гобељић промашио стопостотну прилику за нашу екипу. Недуго након тога исти играч добија други жути картон и Звезда остаје са 10 играча на терену. Али ни то није спречило изабранике Дејана Станковића да покушавају да постигну победоносни погодак, а најближи томе био је рековалесцент Александар Катаи, који је у 82. минуту шутирао, али мрежа домаћина се није затресла, па су и поред одличне игре наши играчи остали без пласмана у наредно коло.

Стадион: “Сан Сиро”, Милано. 
 
Судија: Хесус Манзано (Шпанија). 
 
Стрелци: Кеси у 9. минуту (из једанаестерца) за Милан, а Бен у 24. минуту за Црвену звезду. 
 
Жути картони: Ибрахимовић (Милан), Гобељић, Срнић (Црвена звезда). 
 
Црвени картон: Гобељић (Црвена звезда). 
 
Милан: Ђ. Донарума, Калабрија (од 65. Ернандез), Ромањоли, Томори, Дало, Меите, Кеси, Крунић (од 46. Ребић), Чалханоглу, Кастиљехо (од 65. Салемакерс), Леао (од 46. Ибрахимовић). 
 
Резерве: Татарушану, А. Донарума, Тонали, Ибрахимовић, Ребић, Ернандез, Калулу, Диаз, Кјер, Салемакерс, Габиа. 
 
Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Саного, Дегенек, Гобељић, Срнић (од 46. Петровић), Канга (од 69. Катаи), Иванић (од 84. Николић), Бен (од 69. Фалко), Фалћинели (од 72. Павков). 
 
Резерве: Поповић, Ћопић, Петровић, Николић, Катаи, Фалко, Гаврић, Вукановић, Павков, Крстовић. 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама