Košarka Košarka/Najava utakmica

Nema odmora, sledi put u Vitoriju

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju u petak takmičenje u Evroligi, očekuje ih utakmica 26.kola najelitnijeg klupskog takmičenja, protiv Baskonije u Vitoriji.

Crveno-beli ponovo nisu imali previše vremena za pripremu utakmice koja je kao i sve u Evroligi zahtevna, posebno u ovakvom ritmu i problemima u kojima se nalaze crveno-beli.

Ekipa je u četvrtak trenirala u hali „Aleksandar Nikolić“ a put u Vitoriju planiran je za dan utakmice. Ekipa će se vratiti u Beograd odmah po završetku meča sa ekipom koja ima skor 12-13.

U prvom meču u Beogradu, koji je igran bez prisustva publike Crvena zvezda je pobedila 90:73, a trenutno gledajući istorijat duela dva kluba, crveno-beli imaju skor 6:5.

Ipak, pred ovu utakmicu u kojoj ponovo neće biti kvarteta stranaca (Hol, Nnoko, Rit i Kolom) crveno-beli imaju samo jedan cilj, da odigraju dobru takmičarsku utakmicu.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: – Još jedno teško gostovanje, jođ jedan težak meč u datim okolnostima u kojima se i dalje nalazimo. Volden je tu sa nama, i pomoći će nam makar da provede malo vremena na terenu. Videćemo koliko će doprintei, ali to u vom trenutku ije priorite, važno je da je sa nama, sačekamo će neko vreme da dođe do nivoa koji nam je potreban, Ekipa Baskonije u borbi za TOP 8, s obzirom da ima još dovoljno vremena do kraja sigurno traže svoju šansu i po igrama koje su pokazali sigurno da pripadaju borbi za samu završnicu. Ekipa koja je u odličnom statustu, poslednje tri utakmice su dobili, svaku ubedljivije od one prethodne (Žalgiris, Real u Madridu i Himki u Moskvi), svesni smo da nas očekuje dobra ekipa sa velikom kvalitetom i težak meč – rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić: – Ekipa Baskonije se nalazi zaista u odličnoj formi, igraju izvanredno u poslednje vreme i biće jako teško tamo (Vitorija). Uostaom, svako gostovanje Baskoniji je teško. Očekujem da mi napravim iskorak, vraća nam se Kori Volden koji doduše neće moći u punoj meri da nam pomogne, potrebno je vreme. Očekujem svakako napredak u našoj igri, bez obzira što nismo imali puno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu. Odlazimo u Vitoriju sa željom da odigramo dobro, jači za tog jednog igrača i u tom delu očekujem iskorak – rekao je kapiten crveno-belih.

Ekipa Crvene zvezde tokom vikenda neće imati obaveze u ABA ligi, ali je sledeće nedelje ponovo očekuje „duplo kolo“ i utakmice Evrolige sa Bajernom (utorak Beograd) i Olimpijakosom (Pirej).

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama