Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda sijala u prvom, a ugasila se u drugom poluvremenu

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su večeras svoj zaostali meč 24. kola Evrolige, protiv ekipe Žalgirisa u Kaunasu. Iako su crveno-beli odigrali odlično prvo poluvreme, u drugom su potpuno pali i Žalgiris je na kraju odneo ubedljivu pobedu.

Žalgiris – Crvena zvezda 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4)

Sve je odlično funkcionisalu u Zvezdinim redovima u prvih 20 minuta meča. Crveno-beli su u nekim trenucima imali i dvocifreno vodstvo i možemo reći da su sami krivi što su dopustili da se na poluvreme ode samo sa 4 poena prednosti. Na početku meča crveno-beli su omali odličan šut i za dva i za tri poena i činilo se da četa Dejana Radonjića, iako oslabljena, može do pobede u Kaunasu.

Ipak, drugo poluvreme je pokazalo sve boljke ove ekipe, a to se posebno odnosilo na napad. Nakon postignutih 44 poena u prvom poluvremenu, u drugom su igrači Zvezde postigli svega 18, od čega samo 4 poena u poslednjoj dionici meča. Istini za volju, pustile su sudije malo igračima Žalgirisa da igraju “grublju” odbranu, ali to nikako nije izgovor za neke nerezonske poteze naših igrača. Jednostavno, nije bilo nikoga da poveže napad, pa se to reflektovalo i na krajnji rezultat.

Crvena zvezda: Lojd 16, Uskoković 9, Davidovac 5, Lazić 2, Radanov, Dobrić 8, Simonović 16, Kuridža 4, Simanić, Kuzmić 2.

Najbolji u meču protiv Žalgirisa

View Results

Loading ... Loading ...

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama