Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда сијала у првом, а угасила се у другом полувремену

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су вечерас свој заостали меч 24. кола Евролиге, против екипе Жалгириса у Каунасу. Иако су црвено-бели одиграли одлично прво полувреме, у другом су потпуно пали и Жалгирис је на крају однео убедљиву победу.

Жалгирис – Црвена звезда 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4)

Све је одлично функционисалу у Звездиним редовима у првих 20 минута меча. Црвено-бели су у неким тренуцима имали и двоцифрено водство и можемо рећи да су сами криви што су допустили да се на полувреме оде само са 4 поена предности. На почетку меча црвено-бели су омали одличан шут и за два и за три поена и чинило се да чета Дејана Радоњића, иако ослабљена, може до победе у Каунасу.

Ипак, друго полувреме је показало све бољке ове екипе, а то се посебно односило на напад. Након постигнутих 44 поена у првом полувремену, у другом су играчи Звезде постигли свега 18, од чега само 4 поена у последњој дионици меча. Истини за вољу, пустиле су судије мало играчима Жалгириса да играју “грубљу” одбрану, али то никако није изговор за неке нерезонске потезе наших играча. Једноставно, није било никога да повеже напад, па се то рефлектовало и на крајњи резултат.

Црвена звезда: Лојд 16, Ускоковић 9, Давидовац 5, Лазић 2, Раданов, Добрић 8, Симоновић 16, Куриџа 4, Симанић, Кузмић 2.

Најбољи у мечу против Жалгириса

View Results

Loading ... Loading ...

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама