Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда путује у Каунас

Кошаркаши Црвене звезде путују у понедељак у поподневним часовима у Каунас, где их у уторак очекује заостали меч 24. кола Евролиге са Жалгирисом.

Меч који је првобитно требало да се одигра 04.02.2021. у Каунасу одложен је за 23.02.2021.године због великог броја заражених у редовима црвено-белих почетком фебруара.

Екипа је и даље некомплетна, па ће се у експедицији Црвене звезде наћи и талентовани јуниори Вујичић и Шарановић.

Ритам црвено-белих је и даље врло напоран, тим је у скраћеној ротацији великим напорима дошао у ситуацију да се бори за победу против Зенита, а након викенда у коме се тиму полако прикључио Кори Волден, и који је искоришћен за тренинге, меч са Жалгирисом долази у невреме и као шести у последњих 11 дана:

– Очекује нас меч против јако доброг Жалгириса. И ове сезоне приказују пуно и налазе се у реалној борби за ТОП 8 Евролиге. Тим који добро игра који је заједно већ неко време што је важно у овим околностима и систему такмичења. На нама је да покушамо да одиграмо добар меч, да одговоримо на њихову чврстину, на њихову прецизност јер ту има играча који шутирају са високим прицентима. Морамо да будемо добри у базичним елементима свакако, и кроз један такав приступ да видимо шта ће нам то донети. У сваком случају наша ситуација у Евролиги нам дозвољава да можемо да имамо приступ у коме поправљамо ситуацију из утакмице у утакмицу, и да урадимо све што је у нашој моћи да повратак играча у тим буде најбезболнији могући – рекао је пред пут у Каунас тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Дејан Давидовац: – Очекује нас врло тешка утакмица против екипе која игра одлично ове сезоне. Тим који је дуги низ година заједно и уигран је. Играју чврсто, боре се за ТОП 8 ове сезоне, тако да пре свега очекује физички једну тешку утакмицу. Мораћемо на првом месту да одговоримо на њихову „физичку“ игру и ту нема неких нових ствари у односу на претрходне године. То је по мени кључ ове утакмице – рекао је Давидовац.

Екипа након тренинга у хали „Александар Николић“ и заједничког ручка путује у Каунас у понедељак поподне, повратак за Београд планиран је одмах након утакмице у Литванији.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама