Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: У Суботици са најбољим тимом

Фудбалери Црвене звезде враћају се обавезама у националном првенству после оствареног одличног резултата у првој утакмици шеснаестине финала Лиге Европе, коју су црвено-бели одиграли против Милана (2:2). Наше првотимце сутра од 17 часова и 5 минута одмериће снаге са екипом Спартака, а очекивања пред дуел 23. кола Суперлиге Србије изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

– Сећамо се сви утакмице против Спартака из првог дела сезоне, сви су уживали, била је то отворена, лепа, јака утакмица. Храбри Спартак је дошао да се надиграва са Црвеном звездом и ја сам то похвалио одмах после меча. Очекујемо сличну ситуацију и у Суботици. Имамо само један циљ, а то је да донесемо три бода кући – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Осврнуо се шеф стручног штаба и на могуће позиве играчима из омладинског погона да се прикључе првом тиму.

– Вељко Николић се вратио у тренажни процес, такође ту су Гаврић и Крстовић и Петровић, за сада нећемо прикључивати никога више првом тиму. Момци треба да наставе да раде са својим тренерима и сигурно ће неко од њих до краја сезоне добити праву шансу.

Бивши капитен Црвене звезде није крио да су црвено-бели тренутно максимално фокусирани на Спартак.

– Свака следећа утакмица је најважнија, са тим за ових годину дана нисам имао проблема и сумњам да ћу имати и у овој утакмици. Милан је архивиран, следећи меч је против Спартака, па ћемо онда опет да размишљамо о Милану. Већ се повела прича како ћемо играти против Милана због добијених жутих картона и повреда, али у овом тренутку заиста не размишљам о томе, него о сутрашњем мечу против Спартака. У Суботици ће на терен изаћи најбољи тим, не калкулишем у овом тренутку, нити размишљам о уигравању за Милано.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о најновијем појачању Филипу Фалку.

– Фалко још увек није у потпуности спреман да одигра свих 90 минута, али за 60-65 минута у виском ритму и више него спреман. Није ме изненадио, упознат сам са свим његовим квалитетима, само је то све потврдио. Драго ми је што је прави деби имао против Милана и да ће у Суботици направити разлику и превагу што се тиче наше игре и нашег циља.

Одговорио је Дејан Станковић и на питање које интересује све навијаче црвено-белих, када ће на терену поново видети Звездину десетку.

– Надамо се да ће Катаи бити што пре спреман да заигра, близу смо тога. Он сам има велику жељу, а ми га сви жељно ишчекујемо.

Аксел Бакајоко доживео је лакшу повреду, а шеф стручног штаба истакао је да везног играча нашег тима очекује краћа пауза.

– Бакајоко се повредио приликом спашавања једне лопте, да не оде у корнер, направио је ротацију, истегао мало унутрашњи лигамент, повреда није озбиљнија, али захтева неких седам дана мировања, тако да ће он за 7-8 дана бити са групом – закључио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама