Фудбал Фудбал/Вести

Незнаном “јунаку”

Прошло је два дана од утакмице Црвене звезде и Милана, у Београду, у којој су наши фудбалери одиграли нерешено и показали одличну игру против вишеструког првака Европе и Италије. Ипак, сви смо били сведоци да се на том мечу десила једна немила сцена када је неко (у овом тексту – незнани “јунак”) из ложе вређао Златана Ибрахимовића. 

Е сад, вређање као вређање саставни је део спортских догађаја. Лично мислим да нема утакмице у којој нема неког вређања. Али нека вређања прелазе своју границу и треба их етикетирати и означити као непожељна. Мене као уредника овог портала, искрено да кажем, баш брига за Златана Ибрахимовића. Али стојим иза тога да није ничим заслужио баш онако вређање, приде што није ни био актер меча (није улазио у игру). Ипак, већи проблем око тог вређања је тај што је долазило из ложе у којој су требали да седе одабрани људи и људи којима су такве ствари стране. Само да се подсетимо да смо се сви ми Цигани освртали на то да је у ложи Партизана, на вечитом дербију, био Вељко Беливук који је вређао наше играче и претио им. Има таквих и сличних примера у ближој и даљој спортској историји, па зато, са мало закашњења, објављујем текст мог сарадника и коуредника на овом порталу, И. Јовановића

“Незнани ‘јуначе’, ти што псујеш Златану мајку балијску …
Знаш ли ти ‘јуначе’ ко је помогао Србији за време поплава? Где си ти био ‘јуначе’, да ли си правио насипе и пунио џакове са песком или си пио еКспресо у неком кафићу? Шта си ти за отаџбину урадио?
Незнани ‘јуначе’, знаш ли ти где седиш и шта је Црвена звезда? Значи ли то да би псовао Робија или мајку Шабанаџовићу? Играчима који су нам донели европску и светску титулу?
Незнани ‘јуначе’, у тој ложи су седели велики људи, оно најбоље што је Београд и Србија имала. Данас, захваљујући пудлицама седе режимски полтрони и људи који нису достојни своје функције.
Једно је сигурно, пролазни сте, а Звезда је изнад вас. Обрукао си клуб који је одиграо добар меч и показао да расте, играо прса у прса са једним великим клубом. Срам да те буде и срам да буде све којима је јуче оно било забавно и ко би добацивао исто да се нашао у сличној ситуацији. То није моја Црвена звезда, нити ће ти људи бити исти, без обзира што волимо клуб.
И за крај. Незнани ‘јуначе’, његова мајка није муслиманка, него католкиња из Босне. И то си омашио јер си елементарно глуп.”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама