Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda na korak od iznenađenja protiv Zenita

Pre večerašnjeg meča između Crvene zvezde i Zenita ni najveći optimisti nisu očekivali da će crveno-beli biti na korak od pobede. Ipak, na kraju Zenit je slavio u Beogradu.

Crvena zvezda – Zenit 75:76 (16:22, 20:26, 20:13, 19:15)

Iako je Zvezda odlično otvorila meč i povela sa 6:2, ekipa Zenita je polako preuzimala kontrolu utakmice i prešla u vodstvo koje je držala većim delom ovog meča.

Prve dve četvrtine pripale su gostima koji su bili neumoljivi u egzekuciji za tri poena, a prednjačili su bivši Zvezdin igrač Rivers i Pengos. Ipak, kada je na red došla treća četvrtina ovog susreta, crveno-beli su zaigrali fantastičnu odbranu, a sve su to uspeli da naplate i u napadu, pa su taj period rešili u svoju korist (20:13) i smanjili su prednost gostiju na samo pet poena zaostatka (56:61).
Nisu stali Zvezdini košarkaši sa dobrom odbranom ni u poslednjem periodu ovog meča što je dovelo do rezultatskog preokreta i vodstva naše ekipe 62:61. Ipak, gosti ponovo preko Pengosa ponovo dolaze u vodstvo, ali crveno-beli trojkom Dobrića i uz dva poena Uskokovića, plus slobodno bacanje, izjednačuju na 69:69.
Kada je dobrić na 55 sekundi do kraja meča pogodio trojku za 75:72, činilo se da je Zvezda nadomak velike senzacije i pobede nad Zenitom. Ali onda je Gudaitis pogodio jedno slobodno bacanje, a promašio drugo nakon čega lopta opet dolazi do Pengosa koji pogađa trojku za 75:76.Lojd je imao priliku da Zvezdi donese pobedu, ali jednostavno crveno-beli nisu imali sreće pa su gosti odneli pobedu.

Crvena zvezda: Lojd 21, Uskoković 5, Vujičić, Šaranović, Davidovac 8, Lazić 6, Radanov 6, Dobrić 13, Simonović 3, Kuridža 7, Kuzmić 6. 

Najbolji igrač u meču protiv Zenita

View Results

Loading ... Loading ...

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama