Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда на корак од изненађења против Зенита

Пре вечерашњег меча између Црвене звезде и Зенита ни највећи оптимисти нису очекивали да ће црвено-бели бити на корак од победе. Ипак, на крају Зенит је славио у Београду.

Црвена звезда – Зенит 75:76 (16:22, 20:26, 20:13, 19:15)

Иако је Звезда одлично отворила меч и повела са 6:2, екипа Зенита је полако преузимала контролу утакмице и прешла у водство које је држала већим делом овог меча.

Прве две четвртине припале су гостима који су били неумољиви у егзекуцији за три поена, а предњачили су бивши Звездин играч Риверс и Пенгос. Ипак, када је на ред дошла трећа четвртина овог сусрета, црвено-бели су заиграли фантастичну одбрану, а све су то успели да наплате и у нападу, па су тај период решили у своју корист (20:13) и смањили су предност гостију на само пет поена заостатка (56:61).
Нису стали Звездини кошаркаши са добром одбраном ни у последњем периоду овог меча што је довело до резултатског преокрета и водства наше екипе 62:61. Ипак, гости поново преко Пенгоса поново долазе у водство, али црвено-бели тројком Добрића и уз два поена Ускоковића, плус слободно бацање, изједначују на 69:69.
Када је добрић на 55 секунди до краја меча погодио тројку за 75:72, чинило се да је Звезда надомак велике сензације и победе над Зенитом. Али онда је Гудаитис погодио једно слободно бацање, а промашио друго након чега лопта опет долази до Пенгоса који погађа тројку за 75:76.Лојд је имао прилику да Звезди донесе победу, али једноставно црвено-бели нису имали среће па су гости однели победу.

Црвена звезда: Лојд 21, Ускоковић 5, Вујичић, Шарановић, Давидовац 8, Лазић 6, Раданов 6, Добрић 13, Симоновић 3, Куриџа 7, Кузмић 6. 

Најбољи играч у мечу против Зенита

View Results

Loading ... Loading ...

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама