Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Храбра Звезда ремизирала са Миланом

Црвена звезда је одиграла нерешено са екипом Милана у првој утакмици 1/16 финала Лиге Европе. Коначан резултат био је 2:2 (0:1).

Вечерас смо на стадиону “Рајко Митић” видели један одличан меч у коме су црвено-бели имали своје прилике, али и грешили, па је меч завршен нерешеним исходом. Оно што можемо подвести под грешке јесте пре свега формација коју је тренер Дејан Станковић поставио. Наиме, у току целе јесени, што се Европе тиче, Црвена звезда скоро да ни једну утакмицу није одиграла са три штопера, а то није радила ни на припремама. Такође, десни бек Гајић је био стандардан у свим последњим утакмицама, али је тренер Станковић прилику указао Марку Гобељићу.

И управо те грешке су коштале црвено-беле примљених голова. Милан није био бољи. Можда су миланези имали више лопту у свом поседу, али је Звезда стварала лепе прилике које није искористила. У првом полувремену смушеност наше одбране нас је умало коштала раних голова, али је срећа била на нашој страни, па је један гол поништен екипи Милана (морамо рећи и оправдано). Звезда је највише претила преко одличног Мирка Иванића који је имао две лепе прилике, али лопта није хтела у гол. И онда на самом крају првог полувремена опет смушеност Звездине одбране и аутогол Панкова за 0:1.

Црвено-бели су много боље отворили друго полувреме и наставили су да нападају. Управо то је дало плода, па је Фалћинели успео да изнуди једанестерац за нашу екипу, а Канга је био прецизан са беле тачке за 1:1 у 5. минути сусрета. То ј дало крила нашим играчима који су вршили притисак и покушавали да преокрену резултат, а онда опет једна грешка наше одбране (тачније Панкова) коштала нас је једанестерца за госте и Милан је голом Ернандеза у 59. минути поново повео (1:2). 

Највећи проблеми у том тренутку, поред лошег резултата, били су жути картон за Милуновића који је тиме себе ускратио меча у Милану, као и два жута картона тј. црвеног за Родића који такође неће моћи да наступи на следећем мечу.

Ипак, Звезда није посустајала. Трудили су се црвено-бели да остану непоражени у овом мечу и то им се на крају исплатило. На истеку 92. минута црвено-бели су извели корнер, а Милан Павков је главом успео да затресе мрежу Милана за коначних 2:2.

Звезда је овим голом Павкова остала у игри за пролазак у 1/8 финала, мада то у Милану неће бити ни мало лаган задатак.

Црвена звезда – Милан 2:2 (0:1)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Касос Сидиропулос (Грчка).

Стрелци: Канга у 52. (из једанаестерца) и Павков у 90. минуту за Црвену звезду, а Панков у 42. (аутогол) и Ернандез у 59. минуту (из једанаестерца) за Милан.  

Жути картони: Милуновић, Родић (Црвена звезда), Ромањоли, Манџукић (Милан).

Црвени картон: Родић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић (од 74. Гајић), Панков, Милуновић, Дегенек, Родић, Петровић (од 81. Саного), Канга, Бен (од 60. Фалко), Иванић (од 81. Бакајоко), Фалћинели (од 81. Павков).

Резерве: Поповић, Гајић, Срнић, Саного, Бакајоко, Фалко, Гаврић, Вукановић, Павков.  

Милан: Ђ. Донарума, Калулу, Ромањоли, Томори, Ернандез (од 77. Дало), Меите, Бенасер (од 40. Тонали), Крунић, Кастиљехо, Ребић (од 46. Леао), Мандужкић (од 82. Чалханоглу).

Резерве: А. Донарума, Татарушану, Калабрија, Дало, Тонали, Чалханоглу, Ибрахимовић, Леао, Кјаер, Габија, Селемекерс, Кеси.

Најбољи играч у мечу против Милана

View Results

Loading ... Loading ...

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама