Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Stanković: Moramo biti pametni i hrabri

Crvena zvezda će sutra od 18 časova i 55 minuta dočekati Milan u okviru šesnaestine finala Lige Evrope, a šef stručnog štaba našeg tima Dejan Stanković najavljuje fenomenalan meč.

– Mislim da je ovo fenomenalan meč za Crvenu zvezdu, jer mi nemamo šta da izgubimo. Upravo zato, treba hrabro i pametno da istrčimo na teren i pokažemo šta znamo. Pripreme smo odradili dobro, i na pravi način startovali prolećni deo sezone. Tereni su bili teži od očekivanog, ali nema izgovora. Očekujem dobru i pravu evropsku utakmicu. Mnogo mi je žao što Marakana ne može da bude puna – počeo je Stanković.

Milan je prethodnog vikenda poražen od Specije rezultatom 2:0, ali Stanković smatra da svako može da ima loš dan i da to nije merilo kvaliteta.

– Ne znam da li je poraz uticao na njih. Videćemo sutra. Milanu ne treba i ne sme da se preti. Poštujemo ih kao tim i cenim ono što je Pjoli uradio u poslednjih šest meseci. U jednom trenutku je trebala da bude smena trenera, ali je ubedio igrače u svoje ideje, počeli su da ga prate i rezultati su evidentni. Očekujem dobar Milan, a kiks može svakom da se desi. Pokazali su da idu na prvo mesto, žele da uđu u Ligu šampiona i uzmu titulu. Tako da, to je možda bio samo loš vikend za njih. Specija ih je konstantno pritiskala i pokazala da može uspešno da se igra sa njima. Naša ekipa je drugačija od Specije, ne možemo sad da ih prekopiramo, ali možemo otprilike da vidimo vrline i mane Milana. Ipak, oni su dosta rizikovali, išli na sve ili ništa, da je neka lopta prošla, možda bi ishod bio drugačiji, ali sreća prati hrabre. Nas ipak čeka dvomeč. Drago mi je što se dosta priča i u Italiji o tom meču, zagolicali smo maštu tamošnjoj javnosti.

Šef stručnog štaba našeg tima smatra da Milan ne može da ih iznenadi mnogo.

– Nebitno je koji će im igrači izaći na teren, jer svuda imaju po dvojicu fudbalera koji mogu adekvatno da odgovore zadacima. Dobri su na svakom mestu u timu, ipak, posle utakmice u Beogradu im ide meč sa Interom, a posle revanša sa Romom, a oni bod zaostaju za prvim mestom, ali to je njihova računica i oni treba da misle o tome. Spremni smo za bilo koju formaciju i taktiku. Analiziramo ih, znamo ko gde može da igra i ne mogu da nas iznenade mnogo. Radićemo na tome da sa dobrim rezultatom dočekamo revanš. Krećemo od 0:0, od nerešenog, tako da sam zadovoljan. Poznajem italijanski fudbal, o snazi Milana ne treba da se govori. Fenomenalna istorija, do prošle nedelje su bili prvi, znamo kakav kvalitet imaju i ne smemo da ih potcenimo. Moramo da budemo na zemlji i da iskoristimo svaku šansu koja nam se pruži.

Detaljnije je Stanković analizirao igrački kadar svog tima i zdravstveni bilten.

– Falko se podigao što se tiče fizičke spreme. Računam na njega, videćemo koliko će minuta odigrati sutra. Imao je probleme, nije trenirao sa grupom dvadesetak dana, završavao se potom transfer. On je mnogo napredovao u poslednje dve i po nedelje što se spreme tiče i mogu da računam na njega. Jedini povređeni igrač kog imamo je Eraković kom je pukla peta metatarzalna kost zbog lošeg terena u Nišu. Mnogo mi je žao, i njega, i svih ostalih koji su morali da igraju po takvim terenima. Nadam se da će biti toplije. Što se tiče Nikolića, on se vratio treninzima.

Samo reči hvale za fudbalere koje predvodi sa klupe ima Dejan Stanković.

– Zvezda svake godine pravi najbolji tim. Hoćemo da osvojimo četvrtu titulu za redom i čast mi je što treniram takvu ekipu. Volim da se našalim sa stručnim štabom i da kažem – ako prođemo Milan, onda imamo najbolji tim, a ako ispadnemo, onda nismo znali da ih vodimo. To je naravno interna šala. Ipak, koliko imate dobar tim, to rezultati pokazuju. Zadovoljan sam ovom godinom, bilo je i lepih i manje lepih moenata iz kojih smoizlazili jači i učili brzo. Imam fenomenalne momke pored sebe, oduševljen sam njima kao ljudima, dragi su mi svi, profesionalci su, tako da nema problema što se toga tiče. Svi hoćemo da damo maksimum.

Za kraj, Stanković se osvrnuo i na prijateljstvo sa Zlatanom Ibrahimovićem, napadačem Milana.

– Videću ga na utakmici, sigurno ćemo se izgrliti. Što se tiče kafe, popićemo je drugi put, u Milanu. Dobri smo prijatelji svakako – zaključio je Stanković.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama