Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Морамо бити паметни и храбри

Црвена звезда ће сутра од 18 часова и 55 минута дочекати Милан у оквиру шеснаестине финала Лиге Европе, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић најављује феноменалан меч.

– Мислим да је ово феноменалан меч за Црвену звезду, јер ми немамо шта да изгубимо. Управо зато, треба храбро и паметно да истрчимо на терен и покажемо шта знамо. Припреме смо одрадили добро, и на прави начин стартовали пролећни део сезоне. Терени су били тежи од очекиваног, али нема изговора. Очекујем добру и праву европску утакмицу. Много ми је жао што Маракана не може да буде пуна – почео је Станковић.

Милан је претходног викенда поражен од Специје резултатом 2:0, али Станковић сматра да свако може да има лош дан и да то није мерило квалитета.

– Не знам да ли је пораз утицао на њих. Видећемо сутра. Милану не треба и не сме да се прети. Поштујемо их као тим и ценим оно што је Пјоли урадио у последњих шест месеци. У једном тренутку је требала да буде смена тренера, али је убедио играче у своје идеје, почели су да га прате и резултати су евидентни. Очекујем добар Милан, а кикс може сваком да се деси. Показали су да иду на прво место, желе да уђу у Лигу шампиона и узму титулу. Тако да, то је можда био само лош викенд за њих. Специја их је константно притискала и показала да може успешно да се игра са њима. Наша екипа је другачија од Специје, не можемо сад да их прекопирамо, али можемо отприлике да видимо врлине и мане Милана. Ипак, они су доста ризиковали, ишли на све или ништа, да је нека лопта прошла, можда би исход био другачији, али срећа прати храбре. Нас ипак чека двомеч. Драго ми је што се доста прича и у Италији о том мечу, заголицали смо машту тамошњој јавности.

Шеф стручног штаба нашег тима сматра да Милан не може да их изненади много.

– Небитно је који ће им играчи изаћи на терен, јер свуда имају по двојицу фудбалера који могу адекватно да одговоре задацима. Добри су на сваком месту у тиму, ипак, после утакмице у Београду им иде меч са Интером, а после реванша са Ромом, а они бод заостају за првим местом, али то је њихова рачуница и они треба да мисле о томе. Спремни смо за било коју формацију и тактику. Анализирамо их, знамо ко где може да игра и не могу да нас изненаде много. Радићемо на томе да са добрим резултатом дочекамо реванш. Крећемо од 0:0, од нерешеног, тако да сам задовољан. Познајем италијански фудбал, о снази Милана не треба да се говори. Феноменална историја, до прошле недеље су били први, знамо какав квалитет имају и не смемо да их потценимо. Морамо да будемо на земљи и да искористимо сваку шансу која нам се пружи.

Детаљније је Станковић анализирао играчки кадар свог тима и здравствени билтен.

– Фалко се подигао што се тиче физичке спреме. Рачунам на њега, видећемо колико ће минута одиграти сутра. Имао је проблеме, није тренирао са групом двадесетак дана, завршавао се потом трансфер. Он је много напредовао у последње две и по недеље што се спреме тиче и могу да рачунам на њега. Једини повређени играч ког имамо је Ераковић ком је пукла пета метатарзална кост због лошег терена у Нишу. Много ми је жао, и њега, и свих осталих који су морали да играју по таквим теренима. Надам се да ће бити топлије. Што се тиче Николића, он се вратио тренинзима.

Само речи хвале за фудбалере које предводи са клупе има Дејан Станковић.

– Звезда сваке године прави најбољи тим. Хоћемо да освојимо четврту титулу за редом и част ми је што тренирам такву екипу. Волим да се нашалим са стручним штабом и да кажем – ако прођемо Милан, онда имамо најбољи тим, а ако испаднемо, онда нисмо знали да их водимо. То је наравно интерна шала. Ипак, колико имате добар тим, то резултати показују. Задовољан сам овом годином, било је и лепих и мање лепих моената из којих смоизлазили јачи и учили брзо. Имам феноменалне момке поред себе, одушевљен сам њима као људима, драги су ми сви, професионалци су, тако да нема проблема што се тога тиче. Сви хоћемо да дамо максимум.

За крај, Станковић се осврнуо и на пријатељство са Златаном Ибрахимовићем, нападачем Милана.

– Видећу га на утакмици, сигурно ћемо се изгрлити. Што се тиче кафе, попићемо је други пут, у Милану. Добри смо пријатељи свакако – закључио је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама