Fudbal Fudbal/Vesti

Posthumno nagrađen bard srpskog glumišta i predsednik Skupštine ŽFK Crvena zvezda

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Na dan kada je počelo stvaranje moderne srpske države, među laureatima posthumno se našao i bard srpskog glumišta i veliki Zvezdaš Ivan Bekjarev.

Upravo u danu kada se navršilo tri meseca od kako nas je napustio veliki Ivan, njegova supruga Milka primila je iz ruku predsednika Republike Srbije Zlatnu medalju za zasluge. Veliki bard srpskog glumišta iza sebe je ostavio nebrojeno veliki broj glumačkih ostvarenja po kojima će večito ostati upamćen u sećanju ovog naroda, a mi Zvezdaši pamtićemo ga i kao još većeg zaljubljenika u crveno-bele boje. Uvek i svugde je bio uz svoju Zvezdu, bio je počasni član FK Crvena zvezda, a smrt ga je dočekala na mestu poslednjeg legitimno izabranog predsednika Skupštine ŽFK Crvena zvezda.

Meni lično, večito će u sećanju ostati naš poslednji razgovor koji smo vodili nešto više od mesec dana pre odlaska Ivana Bekjarev u legendu. I pored velikih glumačkih obaveza uvek se rado odazivao pozivu da iznese svoje viđenje aktuelnih dešavanja u našoj Crvenoj zvezdi, a sa puno emocija govorio je i o crveno-belom ženskom fudbalskom kolektivu čiji je predsednik Skupštine bio.

Takođe, moramo naglasiti i da je na „Sretenje“ 2021. godine Zlatnu medalju za zasluge, postignute rezultate, afirmaciju ženskog sporta i pola veka postojanja dobio i višestruki šampion Srbije u ženskom fudbalu i redovni učesnik UEFA Lige šampiona za dame, Ženski fudbalski klub Spartak iz Subotice. Sportskim prijateljima sa severa Srbije, ali i velikim rivalima na zelenom tepihu od srca čestitamo na dobijenom priznanju koje su svakako zaslužili zbog svega što su činili, čine i što će činiti za napredak i prosperitet ženskog fudbalskog sporta u našoj zemlji.

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama