Фудбал Фудбал/Вести

Постхумно награђен бард српског глумишта и председник Скупштине ЖФК Црвена звезда

Поводом Дана државности Републике Србије, Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је одликовања заслужним појединцима и институцијама. На дан када је почело стварање модерне српске државе, међу лауреатима постхумно се нашао и бард српског глумишта и велики Звездаш Иван Бекјарев.

Управо у дану када се навршило три месеца од како нас је напустио велики Иван, његова супруга Милка примила је из руку председника Републике Србије Златну медаљу за заслуге. Велики бард српског глумишта изa себе је оставио небројено велики број глумачких остварења по којима ће вечито остати упамћен у сећању овог народа, а ми Звездаши памтићемо га и као још већег заљубљеника у црвено-беле боје. Увек и свугде је био уз своју Звезду, био је почасни члан ФК Црвена звезда, а смрт га је дочекала на месту последњег легитимно изабраног председника Скупштине ЖФК Црвена звезда.

Мени лично, вечито ће у сећању остати наш последњи разговор који смо водили нешто више од месец дана пре одласка Ивана Бекјарев у легенду. И поред великих глумачких обавеза увек се радо одазивао позиву да изнесе своје виђење актуелних дешавања у нашој Црвеној звезди, а са пуно емоција говорио је и о црвено-белом женском фудбалском колективу чији је председник Скупштине био.

Такође, морамо нагласити и да је на „Сретење“ 2021. године Златну медаљу за заслуге, постигнуте резултате, афирмацију женског спорта и пола века постојања добио и вишеструки шампион Србије у женском фудбалу и редовни учесник УЕФА Лиге шампиона за даме, Женски фудбалски клуб Спартак из Суботице. Спортским пријатељима са севера Србије, али и великим ривалима на зеленом тепиху од срца честитамо на добијеном признању које су свакако заслужили због свега што су чинили, чине и што ће чинити за напредак и просперитет женског фудбалског спорта у нашој земљи.

Извор: мојацрвеназвезда.нет

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама