Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Zvezdi set u Subotici

U utakmici šesnaestog kola Superlige za seniore Spartak je u Subotici savladao Crvenu zvezdu rezultatom 3:1 (21:25, 25:23, 25:23, 25:21).

Prvi trener Crvene zvezde, Tomislav Kukanjac, je u ovom meču izveo startnu postavu u sastavu Popović-Dodić, Eremić-Andonović, Stanković-Sinđelić i libero Jevtić.

Odlično su igrači Crvene zvezde otvorili susret. Od samog početka su poveli, pa je polovinom prvog seta razlika iznosila čak sedam poena (6:13). Potom dolazi do opuštanja i crveno-beli prave tri uzastopne greške. Kukanjac nije želeo iznenađenja, pa je posle tajm auta ekipa ponovo zaigrala odgovorno i osvojila prvi set.

Bilo je za očekivati da se Subotičani neće lako predati što se pokazalo u nastavku susreta. Poveli su od početka drugog seta, ali je Zvezda stigla do izjednačenja na 16:16. U nastavku se igralo na poen, a igrači Spartaka u završnici uspevaju da dođu do set lopte na 24:22. Prvu je spasao Dodić poenom iz napada, ali Kovač je iskoristio drugu set loptu za izjednačenje.

U trećem setu je ponovo bilo neizvesno. Domaćin je uspeo da se odvoji na dva poena prednosti i tu prednost je održavao do samog kraja. Sinđelić je poenom iz napada doneo Zvezdi izjednačenje na 23:23, ali Jungić i Kovač stavljaju tačku na ovaj set.

U četvrtom setu je Kukanjac izvršio zamenu tehničara. Na rezultatu 8:6 u igru je ušao Stefanović umesto Popovića. Ponovo su ekipe bile izjednačene do rezultata 20:20, a onda su igrači Crvene zvezde stali i domaćin je uspeo da osvoji sva tri boda u ovom susretu.

Najviše poena za Crvenu zvezdu je osvojio Lazar Dodić (18), a za Spartak Dušan Nikolić i Davide Kovač po 20.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje ekipu Niš.

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 3:1 (21:25, 25:23, 25:23, 25:21)

Subotica- Dvorana: HS Dudova šuma Sudije: Robert Leko i Zoran Radovanović

CRVENA ZVEZDA: Jevtić P. (libero), Sinđelić M. 7, Stanković Č. 5, Eremić V. 13, Popović M. 1, Dodić L. 18, Andonović A. 17, Stefanović N. 1 Nisu igrali: Meljanac N., Tadić L., Trifunović F. (libero), Fet S., Stanković D. i Ilić D. Trener: Tomislav Kukanjac

SPARTAK: Milović M. (libero), Marković I., Jungić N. 12, Seizović B. 3, Nikolić D. 20, Ricardo N. 2, Kovač D. 20, Tumbas A. 8, Pavlović N, 6 Nisu igrali: Veselinović A., Petrašinović V., Ratković L. (libero) i Rudić D. Trener: Igor Žakić

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama