Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Звезди сет у Суботици

У утакмици шеснаестог кола Суперлиге за сениоре Спартак је у Суботици савладао Црвену звезду резултатом 3:1 (21:25, 25:23, 25:23, 25:21).

Први тренер Црвене звезде, Томислав Кукањац, је у овом мечу извео стартну поставу у саставу Поповић-Додић, Еремић-Андоновић, Станковић-Синђелић и либеро Јевтић.

Одлично су играчи Црвене звезде отворили сусрет. Од самог почетка су повели, па је половином првог сета разлика износила чак седам поена (6:13). Потом долази до опуштања и црвено-бели праве три узастопне грешке. Кукањац није желео изненађења, па је после тајм аута екипа поново заиграла одговорно и освојила први сет.

Било је за очекивати да се Суботичани неће лако предати што се показало у наставку сусрета. Повели су од почетка другог сета, али је Звезда стигла до изједначења на 16:16. У наставку се играло на поен, а играчи Спартака у завршници успевају да дођу до сет лопте на 24:22. Прву је спасао Додић поеном из напада, али Ковач је искористио другу сет лопту за изједначење.

У трећем сету је поново било неизвесно. Домаћин је успео да се одвоји на два поена предности и ту предност је одржавао до самог краја. Синђелић је поеном из напада донео Звезди изједначење на 23:23, али Јунгић и Ковач стављају тачку на овај сет.

У четвртом сету је Кукањац извршио замену техничара. На резултату 8:6 у игру је ушао Стефановић уместо Поповића. Поново су екипе биле изједначене до резултата 20:20, а онда су играчи Црвене звезде стали и домаћин је успео да освоји сва три бода у овом сусрету.

Највише поена за Црвену звезду је освојио Лазар Додић (18), а за Спартак Душан Николић и Давиде Ковач по 20.

У наредном колу Црвена звезда дочекује екипу Ниш.

СПАРТАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:1 (21:25, 25:23, 25:23, 25:21)

Суботица- Дворана: ХС Дудова шума Судије: Роберт Леко и Зоран Радовановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић П. (либеро), Синђелић М. 7, Станковић Ч. 5, Еремић В. 13, Поповић М. 1, Додић Л. 18, Андоновић А. 17, Стефановић Н. 1 Нису играли: Мељанац Н., Тадић Л., Трифуновић Ф. (либеро), Фет С., Станковић Д. и Илић Д. Тренер: Томислав Кукањац

СПАРТАК: Миловић М. (либеро), Марковић И., Јунгић Н. 12, Сеизовић Б. 3, Николић Д. 20, Рицардо Н. 2, Ковач Д. 20, Тумбас А. 8, Павловић Н, 6 Нису играли: Веселиновић А., Петрашиновић В., Ратковић Л. (либеро) и Рудић Д. Тренер: Игор Жакић

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама