Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Velika pobeda desetkovane Zvezde

Zvezda je u finalu Kupa Koraća! Crveno-beli su večeras u dramatičnoj završnici uspeli da zadrže koncentraciju i urade sve što je od njih tražio trener Dejan Radonjić, te na kraju zasluženo slave protiv večitog rivala.

Partizan – Crvena zvezda 78:79 (27:22, 19:18, 12:15, 20:24)

Prvo poluvreme proteklo je u mnogo boljoj igri Partizana koji je bio precizniji u šutevima, posebno onim za tri poena. Zvezda ni jednom nije uspela da povede tokom prvog poluvremena, a u trenucima kada je i mogla da prelomi rezultat na svoju stranu, grešila je u napadu. Pored slabijeg procenta šuta iz igre, problem su predstavljala i slobodna bacanja koja su ispromašivali Dobrić, Kuridža i Lojd. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, šest poena zaostatka (46:40) na kraju poluvremena i nije izgledalo toliko loše.

Ništa bolje nije krenulo ni drugo poluvreme za crveno-bele. Na početku trećeg perioda Zvezda 3 i po minute nije mogla da postigne pogodak, a Partizan je svoje vodstvo povećao na 11 poen aprednosti (51:40). Tek nakon nešto više od 4 minute igre Uskoković pogađa trojku za 51:43. Posle toga O’Brajant trojkom smanjuje na 53:46, a Davidovac dodatno smanjuje prednost na 53:48, aposle tajm auta Partizana nova trojka Davidovca za 53:51. Do kraja perioda Partizan je trojkom Tomasa došao do vodstva 58:53, a Lojd je pogodio dva slobodna bacanja za konačnih 58:53 na kraju trećeg dela.

Ali poslednji period opet kreće loše po četu Dejana Radonjića i Partizan odlazi na +8 (63:55) i trener Zvezde je morao da pozove tajm aut. Zvezda se preko Davbidovca i Uskokovića vraća na 65:63. Igralo se koš ta koš, a Zvezda trojkom Lojda prvi put dolazi u vodstvo 70:71. Do kraja meča su se uglavnom izvodila slobodna bacanja, a Zvezda je uspela da zadrži koncentraciju i na kraju zasluženo slavila sa 78:79.

Crvena zvezda: O’Brajant 10, Vujičić, Lojd 24, Uskoković 9, Davidovac 19, Lazić, Radanov, Dobrić 1, Simonović 5, Kuridža 5, Simanić, Kuzmić 6.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Najbolji u pobedi protiv Partizana bio je

View Results

Loading ... Loading ...

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama