Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Велика победа десетковане Звезде

Звезда је у финалу Купа Кораћа! Црвено-бели су вечерас у драматичној завршници успели да задрже концентрацију и ураде све што је од њих тражио тренер Дејан Радоњић, те на крају заслужено славе против вечитог ривала.

Партизан – Црвена звезда 78:79 (27:22, 19:18, 12:15, 20:24)

Прво полувреме протекло је у много бољој игри Партизана који је био прецизнији у шутевима, посебно оним за три поена. Звезда ни једном није успела да поведе током првог полувремена, а у тренуцима када је и могла да преломи резултат на своју страну, грешила је у нападу. Поред слабијег процента шута из игре, проблем су представљала и слободна бацања која су испромашивали Добрић, Куриџа и Лојд. Ипак, када се све сабере и одузме, шест поена заостатка (46:40) на крају полувремена и није изгледало толико лоше.

Ништа боље није кренуло ни друго полувреме за црвено-беле. На почетку трећег периода Звезда 3 и по минуте није могла да постигне погодак, а Партизан је своје водство повећао на 11 поен апредности (51:40). Тек након нешто више од 4 минуте игре Ускоковић погађа тројку за 51:43. После тога О’Брајант тројком смањује на 53:46, а Давидовац додатно смањује предност на 53:48, апосле тајм аута Партизана нова тројка Давидовца за 53:51. До краја периода Партизан је тројком Томаса дошао до водства 58:53, а Лојд је погодио два слободна бацања за коначних 58:53 на крају трећег дела.

Али последњи период опет креће лоше по чету Дејана Радоњића и Партизан одлази на +8 (63:55) и тренер Звезде је морао да позове тајм аут. Звезда се преко Давбидовца и Ускоковића враћа на 65:63. Играло се кош та кош, а Звезда тројком Лојда први пут долази у водство 70:71. До краја меча су се углавном изводила слободна бацања, а Звезда је успела да задржи концентрацију и на крају заслужено славила са 78:79.

Црвена звезда: О’Брајант 10, Вујичић, Лојд 24, Ускоковић 9, Давидовац 19, Лазић, Раданов, Добрић 1, Симоновић 5, Куриџа 5, Симанић, Кузмић 6.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Најбољи у победи против Партизана био је

View Results

Loading ... Loading ...
Скочи на траку са алаткама