Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Crveno-bele savladale Srem

U okviru utakmice šesnaestog kola Superlige za seniorke Crvena zvezda je savladala Srem rezultatom 3:1 (26:24, 18:25, 25:19, 25:14).

Ekipi Srema se u prvom setu suprotstavila postava Crvene zvezde u sastavu Đorđević-Taubner, Milunović-Sajić, Vučićević-Delić i libero Vukomanović. Igračice Srema su pružile snažan otpor, pa je igra bila potpuno izjednačena tokom celog seta. Na 16:16, Aleksandar Vladisavljev je promenio dijagonalu tehničar-korektor i u igru su ušle Simićeva i Ašonja. Posle nekoliko odigranih poena na teren su se vratile Đorđevićeva i Taubner. Igra poen za poen je nastavljena do samog kraja, a u dramatičnoj završnici se istakla Mila Đorđević sa dva poena iz napada. Milica Milunović osvaja poslednji poen u prvom setu.

U nastavku utakmice Crvena zvezda je povela sa 16:12. Osvojile su naše devojke i naredna dva poena, a onda su neobjašnjivo dopustile protivnicama da naprave seriju 9:0. Vladisavljev je u ovom periodu izvršio nekoliko izmena u pokušaju da preokrene rezultat, ali gošće ipak osvajaju ovaj set.

U trećem setu se igračice Crvene zvezde nisu dozvolile da dođe do velikih oscilacija u igri. Sve vreme su naše devojke bile u ubedljivom vođstvu, a u igru su ulazile Isidora Rodić i Nevena Sajić. Četvrti set donosi reprizu, sa još ubedljivijim rezultatom. Najveća prednost je iznosila čak deset poena (23:13). Tada na servis ulazi Jovana Simić, a poslednja dva poena za pobedu u ovom meču donosi Tijana Cvetković iz napada.

Najviše poena za Crvenu zvezdu je osvojila Milica Milunović (16), koliko je osvojila i Marija Jovanović iz Srema.

U utakmici XVII kola Superlige Crvena zvezda će gostovati ekipi Železničara iz Lajkovca.

CRVENA ZVEZDA – SREM 3:1 (26:24, 18:25, 25:19, 25:14)

Beograd, dvorana: USC „Voždovac“. Sudije: Savo Kovačević i Tomislav Popović.

CRVENA ZVEZDA: Taubner T. 14, Cvetković T. 7, Rodić I., Vukomanović K., (libero), Sajić N. , Milunović M. 16, Đorđević M. 8, Ašonja A. 4, Vučićević S. 14, Delić J. 6, Simić J. Nije igrala: Stanković K. (libero) i Jovanović J. Trener: Aleksandar Vladisavljev

SREM: Mihajlović A.3, Grabić D. 4, Savović N. 13, Roganović T., Narančić N. 1, Egić I., Jovanović M. 16, Mićunović A. (libero), Andrić J. 10, Živanović M 10, Vasić J. 4 Nisu igrale: Stanovjević M. i Antić J. Trener: Vladimir Kapriš

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama