Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Stanković: Nije idealno, ali idemo na pobedu

Crvena zvezda gostuje Radničkom u Nišu u subotu od 15 časova i 30 minuta, a Dejan Stanković očekuje tešku utakmicu, ali veruje u novu pobedu.

– Biće ovo teško gostovanje, klimatski uslovi su takođe takvi da ne znamo da li će biti zaleđen teren, a tako nismo navikli da igramo. Ipak, moramo da se prilagodimo svemu, kao što smo to radili u Novom Pazaru. Ne bih upoređivao te dve ekipe, različite su, ali nas čeka još jedna teška utakmica. Svako protiv Zvezde želi da se pokaže i dokaže, ali to neće uticati na naš cilj – počeo je Stanković.

Razmišljaju skoro svi u klubu o dvomeču sa Milanom, ali šef stručnog štaba našeg tima apostrofira sledeću utakmicu kao najvažniju.

– Lagao bih kad bih rekao da ne razmišljam o Milanu, ali prvi sledeći protivnik je najvažniji. Fokus je na Radničkom iz Niša i ne skrećemo sa toga ni u jednom trenutku. Što se tiče Milana, ima ko o tome da vodi računa, o tom potom. Imali smo peh, jer se Veljko Nikolić povredio, a upitno je i da li ćemo moći da računamo na Dijega Falćinelija, s obzirom na problem sa zadnjom ložom koji ima. Videćemo na koji način ćemo iskalkulisati sve, kako bi doneli tri boda iz Niša i bili spremni za meč sa Milanom. Ka tome težimo i o drugom rezultatu ne razmišljam.

Govorio je Stanković detaljnije o igri našeg tima.

– Mi znamo šta i kako radimo. Rekoh i posle utakmice sa Novim Pazarom, ko god želi da kritikuje, to može da radi, ali znamo na kakvom smo terenu igrali i kakav je protivnik bio. U Turskoj smo pokazali kakvi želimo da budemo. Pre ili kasnije će i vremenski uslovi biti bolji, ali slažem se da možemo još da pobošljamo igru, da budemo reaktivniji iza lopte, da imamo bolje reakcije. To nam je falilo na prošlom meču, ali s obzirom na to da je to bila prva utakmica posle priprema – zadovoljan sam.

Još uvek se čeka na debi Filipa Falka.

– Situacija u kojoj Petrović ima kartone, a Nikolić povredu, utiče na to nam već fale dvojica “bonusa”. To će doneti promene u startnoj postavi, ali videćemo šta će se desiti. Još uvek nisam odlučio da li će i kada debitovati. Jedva čekam da stekne kondiciju i da bude u stanju da odgovori svim zahtevima. Mnogo smo razgovarali i on je uz Kataija jedan od igrača koji sam može da napravi razliku u igri jedan na jedan ili jedan na dva. Fenomenalan je asistent, daje golove, a kada bude u potpunosti spreman, pokazaće sve što zna.

Osvrnuo se šef stručnog štaba našeg tima i na “bonus” igrače.

– Kada jednom obučeš dres Crvene zvezde više te niko ne pita koliko imaš godina. Mi imamo Erakovića, Gavrića, Krstovića, to su momci koji dobro znaju zahteve kluba i svesni su šta iz Niša moramo da donesemo. Nažalost, limit broja stranaca mi je pokvario sastav koji sam projektovao pred prolećni deo sezone, pa moram da modifikujem stvari u hodu. Ipak, imamo ozbiljan tim i svako ko bude igrao mora da pruži svoj maksimum. Svi su prvotimci, jednaki su i ne pravim razliku među njima.

Govorio je Stanković i o našim napadačima.

– Pavkov je sjajan kada se probijaju “bunkeri”, ali je i Falćineli pokazao izvanredan kvalitet. On izdržava, prihvata duele, bori se… Pavkov je sjajno radio, mnogo smo pričali i to tako mora da bude. Krenulo je da mu se vraća, ali kada si pošten prema sebi, uvek dobiješ ono što zaslužuješ – zaključio je Stanković.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama