Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda deklasirala Spartak na startu šampionata Srbije

Vaterpolistkinje Crvene zvezde bile su ubedljive u prvom kolu Šampionata Srbije. Crveno-bele su lako pobedile subotički Spartak rezultatom 28:7 (8:2, 7:0, 3:3, 10:2).

U duelu Zvezde i Spartaka nije se postavljalo pitanje pobednika, pošto su domaće igračice od početka do kraja diktirale ritam utakmice, ali je ovaj susret bio značajan za Sesiliju Diaz Mesu, 24-godišnju igračicu sa Kube, koja je debitovala za crveno-bele. Bivša igračica Senteša i Uraločke nije igrala puno, ali je ostavila odličan utisak i postigla je sedam golova.

Pored Sesilije, efikasne su bile i Andrea Gašić sa pet golova, odnosno Jovana Todorovski i Milica Zelić sa po četiri, dok je Tijana Lukić postigla tri. Jana Lujić se dva puta upisala u listu strelaca, dok su po jednom precizne bile Hristina Ilić, Dijana Milovanović i Jelena Šarac.

Crveno-bele su od početka nametnule jak ritam utakmice, što je rezultiralo vođstvom od 6:1 posle pet minuta igre. Spartak je tada postigao drugi gol, da bi Zvezda odgovorila serijom od 10:0. Upravo u toj seriji veliku ulogu imala je Diaz Mesa, koja je za dva minuta postigla četiri gola. Ekipa Dragane Ivković u nastavku je rutinski uvećavala razliku i mirno je privela meč kraju.

Mnogo važniji susret Zvezda će odigrati sledeće nedelje, kada će rival biti Palilula.

Prvenstvo Srbije za vaterpolistkinje, 1. kolo

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 28:7 (8:2, 7:0, 3:3, 10:2)

Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Bez gledalacaSudije: Čerović i Avramović. Isključenja: Crvena zvezda 3, Spartak 5. Peterci: Crvena zvezda 1(1), Spartak 1(1).

CRVENA ZVEZDA: Karličić, Todorovski 4, J.Lujić 2, Šarac 1, I.Lujić, Kolašinac, Milovanović 1, Lukić 3, Mesa 7, Ilić 1, Gašić 5, Zelić 4, Antanasijević, Miljković. Trener: Ivković.

SPARTAK: Šmit, V.Kozla 1, M.Kozla 3, Alksić, Tokić 4, Stanojević, Ilić, Balać, Heđeljai, Rudić- Vranić, Duranti. Trener: Kopunović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama