Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда декласирала Спартак на старту шампионата Србије

Ватерполисткиње Црвене звезде биле су убедљиве у првом колу Шампионата Србије. Црвено-беле су лако победиле суботички Спартак резултатом 28:7 (8:2, 7:0, 3:3, 10:2).

У дуелу Звезде и Спартака није се постављало питање победника, пошто су домаће играчице од почетка до краја диктирале ритам утакмице, али је овај сусрет био значајан за Сесилију Диаз Месу, 24-годишњу играчицу са Кубе, која је дебитовала за црвено-беле. Бивша играчица Сентеша и Уралочке није играла пуно, али је оставила одличан утисак и постигла је седам голова.

Поред Сесилије, ефикасне су биле и Андреа Гашић са пет голова, односно Јована Тодоровски и Милица Зелић са по четири, док је Тијана Лукић постигла три. Јана Лујић се два пута уписала у листу стрелаца, док су по једном прецизне биле Христина Илић, Дијана Миловановић и Јелена Шарац.

Црвено-беле су од почетка наметнуле јак ритам утакмице, што је резултирало вођством од 6:1 после пет минута игре. Спартак је тада постигао други гол, да би Звезда одговорила серијом од 10:0. Управо у тој серији велику улогу имала је Диаз Меса, која је за два минута постигла четири гола. Екипа Драгане Ивковић у наставку је рутински увећавала разлику и мирно је привела меч крају.

Много важнији сусрет Звезда ће одиграти следеће недеље, када ће ривал бити Палилула.

Првенство Србије за ватерполисткиње, 1. коло

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 28:7 (8:2, 7:0, 3:3, 10:2)

Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Без гледалацаСудије: Черовић и Аврамовић. Искључења: Црвена звезда 3, Спартак 5. Петерци: Црвена звезда 1(1), Спартак 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Карличић, Тодоровски 4, Ј.Лујић 2, Шарац 1, И.Лујић, Колашинац, Миловановић 1, Лукић 3, Меса 7, Илић 1, Гашић 5, Зелић 4, Антанасијевић, Миљковић. Тренер: Ивковић.

СПАРТАК: Шмит, В.Козла 1, М.Козла 3, Алксић, Токић 4, Станојевић, Илић, Балаћ, Хеђељаи, Рудић- Вранић, Дуранти. Тренер: Копуновић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама