Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda ostvarila važnu pobedu protiv Mege

Crvena zvezda ostvarila je važnu pobedu protiv ekipe Mege u 17. kolu ABA lige. Ovom pobedom crveno-beli su ostali jedina ekipa sa samo dva poraza i najozbiljniji kandidat za prvo mesto u regularnom delu sezone.

Crvena zvezda – Mega 92:85 (28:24, 21:22, 25:20, 18:19)

Da neće biti lako protiv Mege znalo se i pre meča jer je gostujuća ekipa ove sezone i u prvom meču pružila snažan otpor crveno-belima. Ipak, Zvezda je pokazala da je ne samo iskusniji, nego i bolji tim i zasluženo je slavila u ovom veoma važnom meču.

Koliko god su crveno-beli uspevali da u nekim trenucima ovog meča naprave razliko od 8 ili 10 poena prednosti, Mega je nekako uvek uspevala da se vrati u meč i zapreti. Ali to je bilo sve što su gosti mogli da naprave u ovom meču u kome su crveno-beli većim delom igrali dobru odbranu, a i u napadu je sve išlo mnogo bolje nego li u nekim mečevima Evrolige.

Pre svega večeras treba istaći da je Zvezda igrala bez jednog od svojih glavnih igrača, Korija Voldena, kao i suspendovanog O’Brajanta, ali su umesto njih sjajne partije pružili pre svega Džordan Lojd, koji je postigao 29 poena, kao i Lengston Hol koji se napokon vratio u onu formu koja se od njega očekuje i sa 14 poena i 7 asistencija doprineo pobedi čete Dejana Radonjića.

Takođe, važnu ulogu večeras je imao i centar crveno-belih, Lendri Noko, koji 8 poena, ali je uhvatio čak 9 skokova, kao i kapiten Branko Lazić koji je bio nepogrešiv za tri poena (4/4).

Crvena zvezda: Hol 14, Lojd 29, Uskoković, Davidovac 9, Lazić 12, Rit 5, Radanov, Dobrić 4, Kuridža, Kuzmić 4, Noko 8, Kolom 7

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama