Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда остварила важну победу против Меге

Црвена звезда остварила је важну победу против екипе Меге у 17. колу АБА лиге. Овом победом црвено-бели су остали једина екипа са само два пораза и најозбиљнији кандидат за прво место у регуларном делу сезоне.

Црвена звезда – Мега 92:85 (28:24, 21:22, 25:20, 18:19)

Да неће бити лако против Меге знало се и пре меча јер је гостујућа екипа ове сезоне и у првом мечу пружила снажан отпор црвено-белима. Ипак, Звезда је показала да је не само искуснији, него и бољи тим и заслужено је славила у овом веома важном мечу.

Колико год су црвено-бели успевали да у неким тренуцима овог меча направе разлико од 8 или 10 поена предности, Мега је некако увек успевала да се врати у меч и запрети. Али то је било све што су гости могли да направе у овом мечу у коме су црвено-бели већим делом играли добру одбрану, а и у нападу је све ишло много боље него ли у неким мечевима Евролиге.

Пре свега вечерас треба истаћи да је Звезда играла без једног од својих главних играча, Корија Волдена, као и суспендованог О’Брајанта, али су уместо њих сјајне партије пружили пре свега Џордан Лојд, који је постигао 29 поена, као и Ленгстон Хол који се напокон вратио у ону форму која се од њега очекује и са 14 поена и 7 асистенција допринео победи чете Дејана Радоњића.

Такође, важну улогу вечерас је имао и центар црвено-белих, Лендри Ноко, који 8 поена, али је ухватио чак 9 скокова, као и капитен Бранко Лазић који је био непогрешив за три поена (4/4).

Црвена звезда: Хол 14, Лојд 29, Ускоковић, Давидовац 9, Лазић 12, Рит 5, Раданов, Добрић 4, Куриџа, Кузмић 4, Ноко 8, Колом 7

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама