Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda ubedljiva protiv Radivoja Koraća

Crvena zvezda je bila ubedljiva u gradskom derbiju protiv Radivoja Koraća i zasluženo slavila rezultatom 79-59 (19:19, 22:19, 19:17, 19:4), u 18.kolu Prve ženske lige i tako ostala usamljena na prvom mestu. 

Zvezdine košarkašice su po drugi put savladale glavnog konkurenta za prvo mesto. Iako je na kraju razlika iznosila 20 poena na konto crveno-belih, meč je bio neizvestan sve do poslednjeg perioda. 

Nakon neizvesne prve četvrtine Zvezda je u drugoj uspela da se odlepi i povede, najviše zahvaljujući činjenici da je trener gostiju, Zoran Akanović, zaradio dve tehničke greške zbog žustre reakcije, a samim tim i isključenje. Naše košarkašice su napravile seriju od 9:0, ali sudije nisu uspele da održe kriterij koji su postavili na samom početku, pa se ekipa Radivoja Koraća vratila u meč. Ipak, crveno-bele odlaze na poluvreme sa 3 poena prednosti najviše zahvaljujući poenima Nevene Rosić i Nine Deurić.

Ni treći period se nije razlikovao od prva dva, ali je Zvezda uspela i ovaj period da dobije minimalnim rezultatom 19:17, pa se u poslednju kvartal meča ušlo sa rezultatom 60:55 za naše košarkašice.

A u poslednjem periodu Zvezda je odigrala fantastičnu odbranu i napravila seriju od 13:0. Ekipa Koraća nije punih sedam minuta postigla poene, a na kraju su gostujuće košarkašice dale svega četri poena u ovoj četvrtini. Tako su crveno-bele ostvarile više nego zasluženu pobedu.

KKŽ Crvena zvezda Kombank: Naumčev 19 (5sk 3as 9ukl), Dešić 2, Katanić 24 (5sk 11as 5ukl), Bošnjaković, Deurić 2 (2sk), Spasovski, Janković 19 (10sk 1ukl 2blk), Nedeljkov 7 (5sk 3as 1ukl), Ristić, Bojović 6 (7sk 2as 1ukl), Avlijaš (3sk), Zečević. Trener: Nemanja Planojević.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama