Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда убедљива против Радивоја Кораћа

Црвена звезда је била убедљива у градском дербију против Радивоја Кораћа и заслужено славила резултатом 79-59 (19:19, 22:19, 19:17, 19:4), у 18.колу Прве женске лиге и тако остала усамљена на првом месту. 

Звездине кошаркашице су по други пут савладале главног конкурента за прво место. Иако је на крају разлика износила 20 поена на конто црвено-белих, меч је био неизвестан све до последњег периода. 

Након неизвесне прве четвртине Звезда је у другој успела да се одлепи и поведе, највише захваљујући чињеници да је тренер гостију, Зоран Акановић, зарадио две техничке грешке због жустре реакције, а самим тим и искључење. Наше кошаркашице су направиле серију од 9:0, али судије нису успеле да одрже критериј који су поставили на самом почетку, па се екипа Радивоја Кораћа вратила у меч. Ипак, црвено-беле одлазе на полувреме са 3 поена предности највише захваљујући поенима Невене Росић и Нине Деурић.

Ни трећи период се није разликовао од прва два, али је Звезда успела и овај период да добије минималним резултатом 19:17, па се у последњу квартал меча ушло са резултатом 60:55 за наше кошаркашице.

А у последњем периоду Звезда је одиграла фантастичну одбрану и направила серију од 13:0. Екипа Кораћа није пуних седам минута постигла поене, а на крају су гостујуће кошаркашице дале свега четри поена у овој четвртини. Тако су црвено-беле оствариле више него заслужену победу.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 19 (5ск 3ас 9укл), Дешић 2, Катанић 24 (5ск 11ас 5укл), Бошњаковић, Деурић 2 (2ск), Спасовски, Јанковић 19 (10ск 1укл 2блк), Недељков 7 (5ск 3ас 1укл), Ристић, Бојовић 6 (7ск 2ас 1укл), Авлијаш (3ск), Зечевић. Тренер: Немања Планојевић.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама