Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda pala u triler završnici

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u još jednoj triler završnici ove sezone. Ovoga puta poraženi su od ekipe Asvela koja je u određenim trenucima susreta imala nestvaran šut i za dva i za tri poena.

Crvena zvezda – Asvel 78:81 (23:25, 15:20, 18:12, 22:24)

Prvo poluvreme proteklo je u nestvarnom šutu gostujuće ekipe. Koliko god su se Zvezdini igrači trudili da odigraju dobru odbranu, Asvel je pogađao koš iz nemogućih situacija. U prilog tome dovoljno govori to što su do pred sam kraj druge četvrtine imali šut za tri poena 8/9, a u tim trenucima su uspeli da stvore i najveću prednost od 15 poena razlike.

Izgledalo je da će Zvezdin brod u potpunosti da potone, ali gosti su počeli da promašuju što su naši košarkaši iskoristili i smanjili prednost Asvela na sedam poena (38:45). Treba istaći da je na samom početku Noko odigrao veoma dobro i postigao 8 poena u prvom poluvremenu, dok su najefikasniji bili Volden i Dobrić sa po 9 poena. Takođe, potrebno je naglasiti i to da su crveno-beli pad u igri najviše doživeli kada je Kolom bio na parketu, što dovoljno govori o tome da igrači, koji su bili doselektirani u vreme Saše Obradovića, nisu doneli nikakvu prednost i napredak u igri.

Drugo poluvreme (3/4) nije donela ništa novoga što se rezultata tiče. Gosti su i dalje bili u prednosti od 5 do 10 poena, a tek na 1:04 do kraja ovog perioda Zvezda uspeva da smanji na tri poena zaostatka preko Hola koji je pogodio slobodna bacanja, a onda i da odigra dobru odbranu (opet je Hol imao udela u tome) što je iskoristio Kuzmić za -1 (56:57). 

Uspela je Zvezda na početku poslednjeg perioda da napokon dođe u vodstvo 58:57 (Kuzmić slobodna bacanja) i sve do samoga kraja gledali smo rezultatsku klackalicu. Zvezda je imala maksimalno četri poena prednosti, ali nisu uspeli da zadrže tu prednost pa se u poslednji minut ušlo sa poenom prednosti za Asvel. Crveno-beli su imali priliku da dođu u vodstvo, ali je Lojd promašio šut za dva poena, a gosti su iz slobodnih bacanja došli do tri poena prednosti (78:81). Do kraja meča je ostalo još samo 5 sekundi. Radonjić je tražio tajm aut, a nakon toga Lojd je imao dva šuta za tri poena i izjednačenje, ali je oba promašio, pa su gosti odneli pobedu.

Crvena zvezda: Hol 2, Volden 17, Lojd 8, Davidovac 6, Lazić 3, Rit 4, Radanov, Dobrić 17, Kuridža, Kuzmić 9, Noko 12, Kolom.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Najbolji igrač Zvezde u meču protiv Asvela bio je

View Results

Loading ... Loading ...

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama