Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда пала у трилер завршници

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су у још једној трилер завршници ове сезоне. Овога пута поражени су од екипе Асвела која је у одређеним тренуцима сусрета имала нестваран шут и за два и за три поена.

Црвена звезда – Асвел 78:81 (23:25, 15:20, 18:12, 22:24)

Прво полувреме протекло је у нестварном шуту гостујуће екипе. Колико год су се Звездини играчи трудили да одиграју добру одбрану, Асвел је погађао кош из немогућих ситуација. У прилог томе довољно говори то што су до пред сам крај друге четвртине имали шут за три поена 8/9, а у тим тренуцима су успели да створе и највећу предност од 15 поена разлике.

Изгледало је да ће Звездин брод у потпуности да потоне, али гости су почели да промашују што су наши кошаркаши искористили и смањили предност Асвела на седам поена (38:45). Треба истаћи да је на самом почетку Ноко одиграо веома добро и постигао 8 поена у првом полувремену, док су најефикаснији били Волден и Добрић са по 9 поена. Такође, потребно је нагласити и то да су црвено-бели пад у игри највише доживели када је Колом био на паркету, што довољно говори о томе да играчи, који су били доселектирани у време Саше Обрадовића, нису донели никакву предност и напредак у игри.

Друго полувреме (3/4) није донела ништа новога што се резултата тиче. Гости су и даље били у предности од 5 до 10 поена, а тек на 1:04 до краја овог периода Звезда успева да смањи на три поена заостатка преко Хола који је погодио слободна бацања, а онда и да одигра добру одбрану (опет је Хол имао удела у томе) што је искористио Кузмић за -1 (56:57). 

Успела је Звезда на почетку последњег периода да напокон дође у водство 58:57 (Кузмић слободна бацања) и све до самога краја гледали смо резултатску клацкалицу. Звезда је имала максимално четри поена предности, али нису успели да задрже ту предност па се у последњи минут ушло са поеном предности за Асвел. Црвено-бели су имали прилику да дођу у водство, али је Лојд промашио шут за два поена, а гости су из слободних бацања дошли до три поена предности (78:81). До краја меча је остало још само 5 секунди. Радоњић је тражио тајм аут, а након тога Лојд је имао два шута за три поена и изједначење, али је оба промашио, па су гости однели победу.

Црвена звезда: Хол 2, Волден 17, Лојд 8, Давидовац 6, Лазић 3, Рит 4, Раданов, Добрић 17, Куриџа, Кузмић 9, Ноко 12, Колом.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Најбољи играч Звезде у мечу против Асвела био је

View Results

Loading ... Loading ...
Скочи на траку са алаткама