Košarka Košarka/Najava utakmica

Crvena zvezda dočekuje Asvel

Crvena zvezda večeras, od 20:45 časova, dočekuje Asvel u utakmici 23. kola Evrolige.

Crveno-beli će pokušati večeras da poprave utisak nakon poraza od ekipe Anadolu Efesa i da pobedom povrate preko potrebno samopouzdanje za mečeve koje slede.

Asvel se nalazi u dobroj formi i pobedili su tri utakmice zaredom u Evroligi, pa sigurno u Beograd ne dolaze sa belom zastavom. Ipak, verujemo da će puleni Dejana Radonjića pokazati da su bolji takmac i da će bodovi na kraju ostati u Beogradu.

Radonjić i Volden o duelu sa Asvelom

Pred večerašnji duel očekivanja su izneli trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić, kao i igrač Kori Volden.

“Ekipa ASVEL-a se nalazi u dobrom ritmu i sjajnoj formi, vezali su tri pobede, takođe tokom dosadašnje sezone pokazali svoj kvalitet i nekim velikim pobedama poput one nad Barselonom, ali i vrlo dobrim igrama u gostima kao u Vitoriji i Pireju. Radi se o jednoj od fizički najdominantnijih ekipa u ligi, izvanredne su atlete, ekipa koja je dugo na okupu i koja igra vrlo čvrstu odbranu što ističu kao najveći adut. Zbog svega što govori da se radi o izuzetno ozbiljnoj ekipi, potrebno je da osim vrlo visokog energetskog nivoa, odigramo dobru i čvrstu utakmicu sa maksimalnom koncentracijom tokom svih 40 minuta”, rekao je trener Radonjić.

Kori Volden je o večerašnjem meču rekoa sledeće:

U Evroligi nema lake utakmice, niti lakog protivnika. Još jedna teška utakmica je pred nama, ASVEL je skup sjajnih atleta, uigrana ekipa koja je dugo zjaedno i igra vrlo čvrstu odbranu, što se vidi i po rezultatima u poslednjih nekoliko kola, gde su protivnike zadržavali na proseku od 73-74 poena. U odličnoj su formi, imaju 3 uzastopne pobede u Grčkoj, i nad Valensijom i Baskonijom, što govori i da rasterećeni i u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd. Želimo da odigramo borbenu i mušku utakmicu u kojoj ćemo odgovoriti na taj fizički stil igre koji gaje”.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama