Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда дочекује Асвел

Црвена звезда вечерас, од 20:45 часова, дочекује Асвел у утакмици 23. кола Евролиге.

Црвено-бели ће покушати вечерас да поправе утисак након пораза од екипе Анадолу Ефеса и да победом поврате преко потребно самопоуздање за мечеве које следе.

Асвел се налази у доброј форми и победили су три утакмице заредом у Евролиги, па сигурно у Београд не долазе са белом заставом. Ипак, верујемо да ће пулени Дејана Радоњића показати да су бољи такмац и да ће бодови на крају остати у Београду.

Радоњић и Волден о дуелу са Асвелом

Пред вечерашњи дуел очекивања су изнели тренер Црвене звезде, Дејан Радоњић, као и играч Кори Волден.

“Екипа АСВЕЛ-а се налази у добром ритму и сјајној форми, везали су три победе, такође током досадашње сезоне показали свој квалитет и неким великим победама попут оне над Барселоном, али и врло добрим играма у гостима као у Виторији и Пиреју. Ради се о једној од физички најдоминантнијих екипа у лиги, изванредне су атлете, екипа која је дуго на окупу и која игра врло чврсту одбрану што истичу као највећи адут. Због свега што говори да се ради о изузетно озбиљној екипи, потребно је да осим врло високог енергетског нивоа, одиграмо добру и чврсту утакмицу са максималном концентрацијом током свих 40 минута”, рекао је тренер Радоњић.

Кори Волден је о вечерашњем мечу рекоа следеће:

У Евролиги нема лаке утакмице, нити лаког противника. Још једна тешка утакмица је пред нама, АСВЕЛ је скуп сјајних атлета, уиграна екипа која је дуго зјаедно и игра врло чврсту одбрану, што се види и по резултатима у последњих неколико кола, где су противнике задржавали на просеку од 73-74 поена. У одличној су форми, имају 3 узастопне победе у Грчкој, и над Валенсијом и Басконијом, што говори и да растерећени и у добром расположењу долазе у Београд. Желимо да одиграмо борбену и мушку утакмицу у којој ћемо одговорити на тај физички стил игре који гаје”.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама