Fudbal Fudbal/Vesti

Sedmi trening u Turskoj – Katai opet rešeta

Aleksandar Katai

Na nešto drugačijem mestu nego što je to bio slučaj prethodnih dana, tačnije u hotelu danas u 11 časova otpočeo je trening Crvene zvezde.

Igrači koji nisu počeli jučerašnju utakmicu protiv Ufe sastali su se u hotelskoj teretani i tu trideset minuta radili sa kondicionim trenerom, a potom su se sa ostatkom ekipe uputili ka sportskom centru Kalista. Startnih jedanaest sa jučerašnje utakmice odradilo je trening oporavka. Prvo su naši momci trenirali unutar sportskog centra s obzirom na to da je padala izuzetno jaka kiša. Oporavak je bio standardan, onako kako našim igračima najviše prija. Posle pola sata izašli su na teren i 15 minuta proveli u trčanju, na taj način završen je trening fudbalera koji su otpočeli jučerašnju utakmicu.

Ostatak ekipe radio je po ustaljenom rasporedu. Nakon teretane na terenu su ih čekali postavljeni štapovi i čunjevi i na taj našin je otpočelo zagrevanje na jutarnjem treningu, jedinom koji će naši prvotimci odraditi danas. Posle petnaestominutnog zagrevanja naši fudbaleri preselili su se na dalji kraj terena, gde su radili vežbe u paru. Imali su zadatak da trče od jednog do drugog dela terena, a da pri tom vode loptu i dodaju svom paru. U pauzama vežbe koja je trajala dvadesetak minuta imali su zadatak da istrče dužinu terena.

U nastavku treninga stručni štab čekao je crveno-bele ispred gola, a na nekoliko punktova bile su nameštene lopte. Članovi našeg stručnog štaba su spremno i spretno dodavali lopte prvotimcima koji su uvežbavali završnicu, a na njima je bilo samo da loptu sprovedu u mrežu.

Čitav trening sa ekipom odradio je Aleksandar Katai. Ponovo smo imali priliku da vidimo Zvezdinu desetku u kopačkama, mnogo je nedostajao ne samo navijačima, već i svojim saigračima, te tako raduje činjenica da je odradio čitav trening i da je radio sa loptom. Bio je Katai u svom prepoznatljivom stilu, kao po navici tresao je mrežu na šuterskom treningu, što bez sumnje može da raduje šefa stručnog štaba Dejana Stankovića, ali i sve one kojima je crveno-bela boja u srcu. Nisu izostali odlični potezi ni ostalih igrača, kao što su golovi pod prečku ili lobovanje golmana. Time je završen prvi i jedini trening za danas. Vratili su se naši igrači u hotel, a u nastavku dana imaće slobodno popodne, budući da je izuzetno naporan ritam treninga u Turskoj.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama