Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Pobeda odbojkaša Zvezde

U utakmici trinaestog kola Superlige Srbije Crvena zvezda je pobedila ekipu Borca rezultatom 3:1 (25:20, 25:27, 25:23, 25:21).

Crvena zvezda je ostvarila važnu pobedu i osvojila maksimalna tri boda protiv iskusne ekipe iz Starčeva.

Prvi set je ubedljivo osvojio sastav Stefanović-Meljanac, Tadić-Eremić, Stanković-Sinđelić sa liberom Jevtićem. Tomislav Kukanjac nije imao potrebe za intervencijama jer je ova postava odigrala veoma dobro.

Izgledalo je da će tako izgledati i nastavak ovog meča, ali to nisu mislili i iskusni igrači Borca. Početak drugog seta su obeležile servis greške naših igrača. Na 16:18 za protivnički tim, Kukanjac je uveo Dodića umesto Meljanca, a na 20:22 je Andonović zamenio Eremića. Naši momci su izjednačili na 22:22, a potom i na 23:23, ali je Borac ipak prvi stigao do set lopte. Iskoristio je drugu, za pobedu na razliku u ovom setu.

U trećem setu su ponovo starteri bili Andonović i Dodić. Igrači Zvezde su ponovo početnim greškama dozvolili Borcu da preuzme inicijativu. Vodio je protivnik do same završnice. Prvi put su crveno beli stigli do izjednačenja na 22:22. Bili su sjajni u završnici u kojoj se naročito istakao Tadić. Sa dva as servisa je doneo Zvezdi pobedu u ovom setu.

Kukanjac je u poslednjem setu dirigentsku palicu prepustio Popoviću koji je u igri bio od polovine prethodnog seta. Nisu se predavali igrači Borca do kraja. Značajniju razliku su Zvezdini igrači ostvarili pri rezultatu 23:18. Na kraju je Tadić ponovo osvojio odlučujući poen za svoj tim.

U utakmici XIV kola Superlige Crvena zvezda će gostovati ekipi Ribnice iz Kraljeva.

Najefikasniji igrač utakmice je bio Luka Tadić sa 21 poenom. U ekipi Borca najviše poena je postigao Aleksandar Gmitrović (19).

CRVENA ZVEZDA – BORAC 3:1 (25:20, 25:27, 25:23, 25:21)

Beograd, dvorana: USC Voždovac Sudije: Aleksandar Petrović i Vladan Todorović,

CRVENA ZVEZDA: Meljanac N. 5, Jevtić P. (libero), Sinđelić M. 12, Stanković Č. 8, Tadić L. 21, Eremić V. 3, Dodić L. 9, Andonović A. 4, Stefanović N. 2., Popović M. 1. Nisu igrali: Trifunović F. (libero), Ilić D. i Fet S. Trener: Tomislav Kukanjac

BORAC: Miletić N. (libero), Rajković S. 8, Madić N. 10, Stoković N. 2, Stojsavljević D. 18, Knežević V. 7, Gmitrović A. 19, Krstić N. (libero), Đurđević V. Nisu igrali: Milošević D., Drobnjak J., Marinkov N. i Poznić B. Trener: Dušan Jović

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama