Košarka Košarka/Najava utakmica

Crveno-beli otputovali u Bar

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Bar gde ih u nedelju očekuje derbi meč 16.kola sa ekipom Mornara.

Barani igraju ove sezone odlično, i trenutno nakon 14 odigranih utakmica imaju skor 12-2, dok crveno-beli imaju skor 10-2.

Ekipa Crvene zvezde nije imala puno vremena za pripremu ovog meča, težak duel sa Barselonom okončan je u petak uveče, ekipa je trenirala u subotu u jutarnjim časovima i krenula put crnogorskog primorja.

Trener Dejan Radonjić očekuje izuzetno tešku utakmicu: – Mornar igra sjajno ove sezone i ambicije i ciljeve koje su najavljivali, imaju svoje uporište na terenu. Mornar ima odlične rezultate i u ABA ligi i u Evrokupu, inače izvanredan sastav dodatno je pojačan Nemanjom Gordićem koji predstavlja ozbiljan kvalitet više za taj tim. Očekuje nas težak meč bez ikakve dileme, i moraćemo da odigramo na vrlo visokom nivou i da odgovorimo i energijom i na svaki drugi način kako bi kontrolisali ogroman kvalitet koji poseduje Mornar – rekao je trener crveno-belih.

Marko Jagodić Kuridža: – Mornar je godinama na vrlo visokom nivou i sa velikim kvalitetom. Ove sezone napravili su još veći iskorak, dovoljno je pogledati njihov plasman na tabeli i regionalnom takmičenju i plasman u drugu fazu Evrokupa. Ekipa koja je vrlo iskusna, napadački odlična, popunjena na svim pozicijama i pojačana novim plejmejkerom Gordićem, koji im je doneo kvalitet i dodatno iskustvo jer godinama igra regionalnu ligu. Znamo da nas čeka vrlo težak meč, moramo da odigramo dobro na obe strane terena, čvrsto kako bi došli do važnih bodova – rekao je Kurdiža.

U prvoj utakmici ove sezone koja je odigrana još u oktobru crveno-beli su slavili, ali su u poslednjem meču koji je odigran u Baru tokom februara prošle godine, domaći slavili 71:64.

Ekipa Crvena zvezde nakon utakmice koja se igra u nedelju od 19 časova u dvorani „Topolica“ u Baru, putuju pravo u Tursku, gde ih u utorak čeka meč 22.kola Evrolige sa Anadolu Efesom.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama