Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Лоше издање Црвене звезде против Барселоне

Фото: Euroleague.net

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да направе још једно изненађење и да након победе против Реала остваре и победу против Барселоне у Београду. Једноставно многе ствари које су функционисале у Мадриду, вечерас у Београду су биле добре само у другој четвртини, док су у остатку меча пулени Дејана Радоњића одиграли веома лоше.

Црвена звезда – Барселона 60:72 (11:21, 20:14, 14:22, 15:15)

У првом полувремену видели смо два лица Црвене звезде. У 1/4 овога меча Звезда је подједнако играла лоше и у нападу и у одбрани и то је резултовало да Барселона има предност од 10 поена на крају тог периода (11:21). Звезда је једноставно дозвољавала гостима превише скокова у нападу, док наши кошаркаши за првих 10 минута нису постигли ни један једини кош за два поена!?! 

У 2/4 Звезда је одиграла доста боље у одбрани, што се одмах и одразило у нападу, па је ова четвртина завршена резултатом 20:14 у корист црвено-белих. Ипак и даље је велика бољка у нападу био шут за два поена. Истини за вољу црвено-бели су у овом периоду постигли 4 коша та два поена, али све до дваминута пред крај четвртине имали су их само два на конту. Да није било О’Брајанта, центарска позиција је могла и да преседи на клупи јер Кузмић и Ноко нису апсолутно доприносили нашој игри, а слично можемо рећи и за организацију игре где је опет сав терет био на Волдену (Колом одиграо само 3 минуте и 14 секунди).

Ognjen Dobric - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB20
Фото: Euroleague.net

Звезда је на почетку 3/4 поново поновила катастрофалну одбрану из прве четвртине овог меча. Апсолутно ништа црвено-бели нису могли да одбране. За 4 минуте игре Барселона је направила серију 5:12 за 36:47, па је Радоњић тражио тајм аут. Звезда је заиграла нешто бољу одбрану, али је напад и даље био катастрофалан. Тек на истеку 6 минуте Лазић погађа за 3 поена и смањује на 39:47. На 2 и по минута до краја овог периода Колом постиже тројку за -7 (42:49), али лоше секвенце у нападу одвеле су Барселону на 12 поена предности (45:57).

Ни последња четвртина није кренула боље од прве и треће. Катастрофална игра у оба смера одвела је Барселону за само минут и по на 19 поена предности 45:64, па је тренер Радоњић опет морао да позове тајм аут: Ништа се није после тога променило у Звездиној игри која је до истека 5. минута игре у овом периоду постигла  само два поена и то из слободних бацања да би се онда Ноко уписоа у листу стрелаца, а Добрић погодио тројку за -14 (52:66). Ипак, до краја се није десило ништа епохално, па су гости меч мирно привели крају за коначан резултат 60:72.

Црвена звезда: О’Брајант 6 (8 ск.), Волден 8, Лојд 9 (4/6 за два, 0/5 за три), Давидовац 7, Лазић 3, Рит, раданов 5, Добрић 11, Куриџа 3, Кузмић, Ноко 2, Колом 6.

Најбољи играч у мечу против Барселоне

View Results

Loading ... Loading ...

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама