Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Loše izdanje Crvene zvezde protiv Barselone

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da naprave još jedno iznenađenje i da nakon pobede protiv Reala ostvare i pobedu protiv Barselone u Beogradu. Jednostavno mnoge stvari koje su funkcionisale u Madridu, večeras u Beogradu su bile dobre samo u drugoj četvrtini, dok su u ostatku meča puleni Dejana Radonjića odigrali veoma loše.

Crvena zvezda – Barselona 60:72 (11:21, 20:14, 14:22, 15:15)

U prvom poluvremenu videli smo dva lica Crvene zvezde. U 1/4 ovoga meča Zvezda je podjednako igrala loše i u napadu i u odbrani i to je rezultovalo da Barselona ima prednost od 10 poena na kraju tog perioda (11:21). Zvezda je jednostavno dozvoljavala gostima previše skokova u napadu, dok naši košarkaši za prvih 10 minuta nisu postigli ni jedan jedini koš za dva poena!?! 

U 2/4 Zvezda je odigrala dosta bolje u odbrani, što se odmah i odrazilo u napadu, pa je ova četvrtina završena rezultatom 20:14 u korist crveno-belih. Ipak i dalje je velika boljka u napadu bio šut za dva poena. Istini za volju crveno-beli su u ovom periodu postigli 4 koša ta dva poena, ali sve do dvaminuta pred kraj četvrtine imali su ih samo dva na kontu. Da nije bilo O’Brajanta, centarska pozicija je mogla i da presedi na klupi jer Kuzmić i Noko nisu apsolutno doprinosili našoj igri, a slično možemo reći i za organizaciju igre gde je opet sav teret bio na Voldenu (Kolom odigrao samo 3 minute i 14 sekundi).

Ognjen Dobric - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB20
Foto: Euroleague.net

Zvezda je na početku 3/4 ponovo ponovila katastrofalnu odbranu iz prve četvrtine ovog meča. Apsolutno ništa crveno-beli nisu mogli da odbrane. Za 4 minute igre Barselona je napravila seriju 5:12 za 36:47, pa je Radonjić tražio tajm aut. Zvezda je zaigrala nešto bolju odbranu, ali je napad i dalje bio katastrofalan. Tek na isteku 6 minute Lazić pogađa za 3 poena i smanjuje na 39:47. Na 2 i po minuta do kraja ovog perioda Kolom postiže trojku za -7 (42:49), ali loše sekvence u napadu odvele su Barselonu na 12 poena prednosti (45:57).

Ni poslednja četvrtina nije krenula bolje od prve i treće. Katastrofalna igra u oba smera odvela je Barselonu za samo minut i po na 19 poena prednosti 45:64, pa je trener Radonjić opet morao da pozove tajm aut: Ništa se nije posle toga promenilo u Zvezdinoj igri koja je do isteka 5. minuta igre u ovom periodu postigla  samo dva poena i to iz slobodnih bacanja da bi se onda Noko upisoa u listu strelaca, a Dobrić pogodio trojku za -14 (52:66). Ipak, do kraja se nije desilo ništa epohalno, pa su gosti meč mirno priveli kraju za konačan rezultat 60:72.

Crvena zvezda: O’Brajant 6 (8 sk.), Volden 8, Lojd 9 (4/6 za dva, 0/5 za tri), Davidovac 7, Lazić 3, Rit, radanov 5, Dobrić 11, Kuridža 3, Kuzmić, Noko 2, Kolom 6.

Najbolji igrač u meču protiv Barselone

View Results

Loading ... Loading ...

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama